Amerikában még idén bemutatják az új Hyundai Elantrát


A Hyundai egyik szóvivője egy újságírói kérdésre válaszolva elmondta, hogy az Elantra új generációja a Los Angelesi Autószalonon mutatkozik be novemberben.

A Hyundai Elantra vadonatúj generációjának bemutatója küszöbön áll, az autó prototípusairól már számtalan esetben készítettek kémfotókat sőt, egy fotón állítólag már álcázatlanul is látható volt az új modell. A fotók alapján biztosra vehető, hogy az új Elantra forradalmi helyett továbbfejlesztett, dinamikus formát kap majd hátrahúzott fényszórókkal, közöttük hatalmasra nőtt hatszögletű hűtőmaszkkal és függőlegesen álló LED-es nappali menetfényekkel.   


A belső formavilágról is kaphattunk már leplezetlen fotókat, amely alapján ugyan kicsit egyszerűnek, hétköznapinak tűnnek a formák, elrendezések, de remélhetőleg a végleges változatok, illetve a jobban felszerelt kivitelek jobban mutatnak majd.    

A motorválasztékról továbbra sincsenek részletes információink, de nagy az esélye annak, hogy a Hyundai ebbe a modellbe is beépíti majd a legutóbb a Tucsonnál bevezetett 1,6 literes turbófeltöltős, 176 lovas motorját, amelyhez a hatfokozatú manuális mellett rendelhető lesz a koreai cég első hétfokozatú, duplakuplungos automatája is.  


Tekintettel arra, hogy a képviselő szerint az Elantra amerikai változata novemberben mutatkozik be, a koreai bemutató várhatóan ezt akár néhány hónappal is meg fogja előzni. Az első új Elantrák azonban mindenképpen csak 2016 elején kerülhetnek a márkakereskedésekbe.

Forrás: worldcarfans.com

Dönci Hyundai Blogja már a Facebookon is! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei