Júniustól rendelhető androidos rádió a Hyundainál


A Hyundai először a Sonata amerikai változatához kínálja a Google Android Auto alkalmazását, amely júniustól kerül be az autókba.

A Google Android Auto alkalmazása előbb a 2015-ös Sonata lesz elérhető, majd később az októberben megjelenő Kia Optima is megkapja ugyanezt a felszerelést. Az Android Auto segítségével a jármű vezetője számos okostelefon-alkalmazáshoz férhet hozzá az autó nagyobb központi képernyőjén keresztül, így akár e-mailt vagy szöveges üzeneteket is továbbíthatnak vele hangutasítás alapján.


A Hyundai Motor a jövőben fokozatosan további modellekre is kiterjeszti majd az okostelefonos alkalmazásait. „Az Android Auto alkalmazást először az amerikai modelljeinkben vezetjük be, mivel azt elsősorban az ottani helyzethez igazodva fejlesztettük ki” – mondta a vállalat egyik képviselője.


Autóipari becslések szerint az Android Auto alkalmazással felszerelt járművek száma a mostani 600 ezerről a jövő évre már elérheti a 3,1 millió darabot is. A Hyundai tervei között szerepel, hogy fokozatosan az Apple CarPlay alkalmazását is beépíti majd új modelljeibe.

Forrás: thekoreancarblog.com

Dönci Hyundai Blogja már a Facebookon is! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei