Isztambulban is bemutatkozott az új Hyundai Tucson


A Hyundai a vadonatúj Tucson és az i20 Coupe változatának isztambuli premierjével büszkén ünnepli fennállásának 25. évfordulóját Törökországban.

Helyi autógyártóként a Hyundai jelentős méretű standdal képviseltette magát a 2015-ös Isztambuli Autókiállításon, amelynek központi helyére a hidrogén-meghajtású Intrado tanulmányautó került. A jövő koncepciója mellett azonban a közeljövő újdonságait is kiállították a Hyundainál.  


A török érdeklődők ezen a rendezvényen láthatták először élőben a vadonatúj Tucsont, amely mellett bemutatkozott az i20 háromajtós Coupe változata is. Az angol piacra készült, jobbkormányos változatban is kiállított i20 modell mellett az i10 is büszkén hirdette, hogy ez a két modell a törökországi Izmitben található gyár terméke, ahonnan elsősorban az európai kontinens több mint 40 országába szállítják azokat.  


„Az autóipar jelentős lendületet vett az elmúlt időszakban, a török piac napról napra erősebb és egyre nagyobb fejlődést produkál” – mondta Önder Göker, a Hyundai ügyvezetője. „Az 1,7 milliárd dolláros beruházásnak köszönhetően a mi helyi termelésünk az elmúlt időszakban megduplázódva 215 ezerre emelkedett. Az i10 és i20 modellek termelésével a Hyundai gyárai közül a mi üzemünk lett Európa kisautó-termelési központja, ahonnan öt kontinens több mint 40 országába exportáljuk az itt gyártott autókat, ezzel pedig 7 milliárd dollárral járulunk hozzá a török gazdasághoz. Idén büszkén ünnepeljük a Hyundai 25. évfordulóját Törökországban. Mi egy nagy család vagyunk, akik a jövőben is Törökország fejlődésén dolgozunk majd.”  


Göker ezután hozzátette: „A legújabb i20 modellünk tökéletes példa arra, hová jutottunk az évek során. Mától az i20 család új taggal, a szintén itt készülő Coupé változattal bővül, amely jelentős figyelemre érdemes elkülönült formája és kiváló felszereltsége miatt.”


A Hyundai új formai koncepcióját képviselő új Tucson modell értékesítése idén augusztusban veszi kezdetét Törökországban, ám a látogatók már most körbejárhatták az új modellt. A Tucson formaterve, technológiája és minőségi színvonala Göker szerint a török vásárlók figyelmét is felkelti majd.


„A Hyundai az elmúlt 25 év örökségeként alkotta meg az új Tucson hobbiterepjárót, amely a legkiválóbb módon kapta meg a márkára jellemző modern prémium stílusjegyeket. Az új Tucson modern technológiájával és kidolgozásával akár a prémiumszegmensbe is tartozhatna. Figyelemre méltó az autó kiváló minősége, illetve a 176 lóerős 1,6-os turbómotor, amely a hétfokozatú DCT automatával és az összkerékhajtási rendszerrel akár 20 százalékkal takarékosabb üzemet biztosít. A Tucson új színt hoz a terepjárók világába és bízunk benne, hogy nagy érdeklődés kíséri majd bevezetését” – mondja.


A Törökországban készülő i10 és i20 modellek mellett kiállították a megújult, duplakuplungos automatával is felszerelt i30 modelleket, valamint az Accent Blue kivitelét, de az Elantra, a Santa Fe is helyet kapott, de nem hiányozhatott a márka prémiumkategóriás modellje, a Genesis sem.   

Forrás: turkiyegazetesi.com.tr

Dönci Hyundai Blogja már a Facebookon is! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei