Kínában is gyártásba kerül a hibrid Hyundai Sonata


A Hyundai Motor tervei szerint az idei év második felétől nemcsak a vadonatúj Sonata benzines változatait, de annak benzin-elektromos hibridváltozatát is gyártásba állítani kínai üzemében, hogy ezzel is piacvezetővé váljon a világ legnagyobb autópiacán.

A Hyundai Motor az idei Sanghaji Autószalonon mutatta be a kínai közönségének a vadonatúj Sonata hibridváltozatát, amelyet a tervek szerint nemcsak forgalmazni fognak a hatalmas piacon, de gyártják is majd a Beijing-Hyundai egyik üzemében. A vállalat kínai szóvivője szerint ezzel a lépéssel a Sonata Hybrid lesz az első olyan koreai hibrid, amelyet külföldön gyártanak. A modellt eddig csak Koreában gyártották és azt szállították olyan piacokra, mint az Egyesült Államok.  


A világ más részeihez hasonlóan Kínában is a Toyota Motor a környezetbarát járműszegmensek piacvezetője, amely mellett még a helyi Geely cég készít hagyományos hibrideket. A hibridek annak ellenére népszerűek a hatalmas piacon, hogy a kínai kormányzat nem támogatja a technológiát semmilyen kedvezményekkel, vagy visszatérítésekkel.  

A kínai piacra szánt Priusokat és Camry hibrideket a Toyota már most is kínai gyáraiban állítja elő, amelyekhez az elemeket és rendszereket Japánból szállítják. A japán vállalat nemrég jelentette be, hogy hamarosan megindul a Corolla és a Levin modell gyártása is, amelyekbe már jórészt Kínában gyártott hibridelemek kerülnek beépítésre. A Toyota mellett a Honda is arra készül, hogy 2016-tól hibrideket gyártson Kínában.


A Hyundai csoport tavaly jelentette be, hogy 2020-ig háromszorosára növelik környezetbarát modelljeinek számát annak érdekében, hogy a modellek fogyasztását az évtized végéig 25 százalékkal csökkentsék.

Forrás: indiatimes.com

Dönci Hyundai Blogja már a Facebookon is! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei