Ismét Hyundai eladási rekord Amerikában


A Hyundai bejelentette, hogy a vállalat történelmének eddigi legjobb áprilisi eredményét érte el, ez pedig már az ötödik egymást követő hónap, amikor új rekordokat állítanak fel.  

A Hyundai Motor America idén áprilisban összesen több mint 68 ezer autót szállított ki megrendelőinek, három százalékkal többet, mint tavaly áprilisban. „Immáron hatodik éve áprilisban mindig eladási csúcsot döntünk, ahogy megkezdődik a tavaszi szezon” – mondja Bobo Pradzinski, a HMA értékesítési vezetője.

A fennállásának tizedik évfordulóját ebben a hónapban ünneplő alabamai üzeme továbbra is kulcsfontosságú szerepet játszik a vállalat növekvő értékesítési eredményeiben. Az itt gyártott Elantra és Sonata modellekből áprilisban közel 40 ezer darabot adtak át új ügyfeleiknek sőt, áprilisban többen választották az Elantrát, mint korábban bármikor.


Mindezt az eredményt akkor sikerült elérni, amikor az amerikai autópiacon újra divatba jöttek a terepjáró modellek. a General Motors, a Ford, a Toyota, a Fiat-Crysler és a Nissan is növekedésről számolt be, közülük többen éve óta nem látott keresletet tapasztaltak áprilisban.

Az alacsonyabb üzemanyagárak hatására a vásárlók zöme a hobbiterepjárókat választja, amelyek személyautós vezethetősége mellett magasabb üléspozícióval rendelkeznek. Ez a fordulat a kis- és középkategóriás autók eredményeinek rovására zajlik.


A Hyundai egyelőre tagadja azokat az értesüléseket, amelyek szerint egy második üzemet kívánnak felállítani az alabamai Montgomeryben, ahol elsősorban szabadidő-autók készülnének. A vállalat ugyanakkor azt is kijelentette, hogy bővítésre van szüksége ahhoz, hogy lépést tarthasson az iparág fejlődésével.

Dave Zuchowski, a HMA elnök-vezérigazgatója márciusi nyilatkozata szerint van lehetőség bővülésre a crossover piacon. „Úgy gondoljuk, a piac továbbra is olyan ütemben nőhet tovább, ahogyan eddig, különösen a rövidebb távon olcsóbb üzemanyag miatt. A terepjárók természetes keresletét élénkíti, hogy a vevők kevésbé foglalkoznak a választott autó fogyasztásával” – mondta. „Mi viszont számolunk ezzel és jó tervünk is van hozzá.”

Forrás: montgomeryadvertiser.com

Dönci Hyundai Blogja már a Facebookon is! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei