Indiában is bemutatták a ráncfelvarrott Hyundai Elantrát


Modernebb külsővel, fejlett kényelmi, biztonsági berendezésekkel és közvetlenebb vezethetőséggel immár Indiában is elérhető a Hyundai Elantra ráncfelvarrott változata.

Lassan két éve annak, hogy előbb Koreában, majd a világ különböző részein bevezették a Hyundai Elantra frissített változatát. Indiában csupán 2012 óta kapható a helyben összeszerelt verzió, amely most megkapta azokat a frissítéseket, amelyek feltétlenül szükségesek a modell piaci szereplésének fenntartásához.   


Az új Elantra alapformája nem változott, megmaradt a hatszögletű hűtőmaszk, amely mellett projektoros fényszórók és nappali menetfényeket tartalmazó, immár bumeráng alakot mintázó ködlámpafészkek kerültek, teljesen átalakítva ezzel az Elantra első lökhárítóját. A hátsó lökhárító fekete betéteivel és új fényvisszaverőivel, illetve a krómozott kipufogóvéggel szintén új formát öltött, míg az oldalnézetet az új krómbetétes, tízküllős és 16 collos alufelnik mellett az ablakvonal krómszegélyei határozzák meg.   

A belső térben még hangsúlyosabbá váltak a fekete ülések, ajtóhuzatok és műszerfali elemek, amelyek mellett ezüst betétek is kerültek a műszerpultra és az ajtókra. A középső légrostélyok a korábbi modelltől eltérően immár a rádió két oldalára költöztek, amely nagyobb kijelzőt és két tekerőgombot is kapott. A teljesen bőrbe burkolt, tíz irányban elektromosan állítható első ülések deréktámaszt is kaptak.


A 2015-ös Hyundai Elantra multimédiás rendszere 4,3 collos színes LCD kijelzőt is kapott, amelyen a tolatókamera képe is megjelenik, a kormányra helyezett kapcsolókkal pedig akár a telefonunkat is kezelhetjük. A felszereltségek sorát kulcsnélküli rendszer, fűtött és elektronikusan behajló külső tükrök egészítik ki. az utasok biztonságáról hat légzsák, blokkolásgátló, menetstabilizáló, visszagurulás-gátló, tolatóradar és első-hátsó tárcsafékek gondoskodnak.  

A 2015-ös Elantra a korábbi változatok motorválasztékát örökölte meg. Az 1,8 literes, 149 lóerős és 178 Nm nyomatékkal rendelkező benzinmotor mellett a vásárlók az 1,6 literes, 128 lóerős és 260 Nm nyomatékú CRDi dízelmotorral is megrendelhetik az autót. Az új Elantra 1 413 000 rúpiáért, azaz kb. 6,2 millió Ft körüli összegtől kapható Indiában.


A Hyundai eredetileg 2004-ben mutatta be az akkori Elantra modellt, amely azonban nem lett igazán sikeres. A most bevezetésre kerülő 2015-ös változat a már két éve piacon lévő modell frissítésének tekinthető. A vadonatúj Elantra generáció valószínűleg még ebben az évben bemutatkozik hazájában, Dél-Koreában, de Indiában 2016-nál korábban biztosan nem lesz kapható.

Forrás: rushlane.com

Dönci Hyundai Blogja már a Facebookon is! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei