Már gyártják a Hyundai új haszonjárművét


Törökországban, a Hyundai Motor gyártópartnerénél tegnap megkezdődött a vállalat első többcélú H350 haszonjárművének sorozatgyártása.

A vadonatúj H350 modellt kifejezetten Európa igényeinek figyelembevételével tervezték fejlesztették, amelyet itt gyártanak és itt is forgalmaznak majd. A fejlesztés során különösen fontos volt a Hyundai számára, hogy a modell vásárlói elvárásaikon felüli értéket kapjanak az autótól és új mércét állítsanak fel a kategóriában.  


A H350 bemutatkozásával a Hyundai Motor egy teljesen új kategóriában mutatkozik be a típussal, ahol eddig nem képviseltette magát. A H350 gyártása a Hyundai Motor hosszú távú termelési partnerénél, a Karsan Automotive-nál zajlik Bursában, Törökországban. A vadonatúj jármű egy olyan flexibilis platformra épül, amelyre egyszerre háromféle karosszériaváltozat készülhet – zárt, alváz és busz.      


„A H350 termelésének megkezdésével a Hyundai Motor kulcsszerepet játszik az európai haszonjármű-piacon” – mondta Byung Tae Yea, a Hyundai Motor Company ügyvezető alelnöke. „Ez a piaci szegmens az előrejelzések szerint jelentősen bővül az elkövetkező években, így épp itt az ideje, hogy a Hyundai is belépjen ebbe a kategóriába. Az Európában gyártott H350 modellt kifejezetten a régió igényes vásárlóinak elvárásai szerint fejlesztették és szabták.”  


A 3,5 tonnás H350 zárt kisteherautó kétféle, 5,5 vagy 6,2 méteres hosszal rendelhető, amely a kategóriában legjobb 12,9 köbméteres raktérrel rendelkezik, így egyedülálló módon akár öt Euro raklapot is szállíthatnak vele. A 4 tonnás kisbusz 13+1 személy szállítására alkalmas, akik az oldalajtókon könnyen beszállhatnak az utastérbe. A török gyárban készül majd a H350 alváz-fülkés változata is, amely hatékony, sokoldalú és robusztus alapot nyújt akár 4 méter hosszú és 2,32 méter széles plató számára is.  


A Hyundai szerint az új H350 elsősorban a prémium haszongépjárművek vásárlói számára lesz vonzó az autó nagy raktere, ergonomikus tervezése és személyautószerű kényelme miatt. A tervezők és mérnökök erőfeszítéseinek köszönhetően az autó mindazt a kifinomult rugózást, erős teljesítményt és magas biztonsági színvonalat biztosítja, amelyet az európai vásárlóközönség által elvár, miközben a Hyundai jellegzetes megbízhatóságát, versenyképes fenntartási költségeit és nagyvonalú garanciáját is garantálja.

A Hyundai Motor májusban kezdi a modell értékesítését Törökországban, amely júniustól nyolc európai országra is kiterjed majd, mielőtt a típus jövőre további piacokon is bemutatkozna.

Forrás: globalpr.hyundai.com

Dönci Hyundai Blogja már a Facebookon is! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei