A Hyundai bőven teljesíti az amerikai kibocsátási előírásokat


A legfrissebb jelentés szerint a Hyundai csoport járműveinek károsanyag-kibocsátási értékei messze túlteljesítik a az amerikai Környezetvédelmi Hivatal (EPA) által felállított normákat.

Az EPA olyan járműveket engedélyez, amelyek kevesebb káros anyagot bocsátanak a levegőbe, mint az általuk felállított határértékek. A hivatal legújabb beszámolójában a 2013-as modellévű személy- és szabadidő-autókat vette górcső alá. Eszerint a Hyundai Motor autói 27 grammal kevesebb széndioxidot bocsátanak ki, mint az engedélyezett 263 gramm, amellyel az autóipari cégek között a legtisztább üzemű gyártóvá vált.
 
Abszolút értelemben tehát a Hyundai autói megelőzték a legtöbb tömeggyártót. A koreai cég autói kevésbé szennyezik a környezetüket, mint a Mazda, Nissan, vagy a Subaru modelljei, amelyek 251, 260 és 264 gramm széndioxiddal terhelik a környezetet.  
 

A Hyundai csoport azon kilenc autógyártó között van, amely átment az EPA vizsgálatán, míg négy gyártó – a Fiat-Crysler, a Mercedes-Benz, a BMW és a Volkswagen – nem volt képes teljesíteni a normát. A 13 gyártó átlagosan 12 grammal kevesebb szennyezőanyagot termel, mint a normaérték, így ez már az egymást követő második olyan év, hogy a teljes iparág átlaga alatta marad a kitűzött normának.
 
A Hyundai 2012-es autói nem vettek részt tavaly a vizsgálatban, mivel eljárás folyt a gyártó cég ellen, amely a hivatalosan közölt fogyasztási adatok túlértékelése miatt indult. Emiatt tavaly novemberben a Hyundai megegyezett az EPA-val, hogy 100 millió dolláros büntetést fizetnek a hiba miatt.   

Forrás: koreaherald.com

Dönci Hyundai Blogja már a Facebookon is! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei