Visszaszerezte második helyét a Hyundai Kínában


A dél-koreai Hyundai csoport áprilisban ismét a második helyet szerezte meg a kínai autópiacon, megelőzve ezzel az amerikai General Motorst is.

A világ ötödik legnagyobb autógyártójaként a Hyundai csoport összesen 146 294 autót értékesített áprilisban Kínában, amely 2,5 százalékkal több, mint amennyi tavaly kelt el az országban.  

A csoporton belül a Hyundai ugyan 0,8 százalékkal kevesebb, azaz 90 288 autót adott el, a Kiából viszont 8,4 százalékkal több, 56 006 darab fogyott. Ezzel az eredményükkel a csoport összesített piaci részesedése elérte a 10 százalékot, amellyel második helyen állnak a Volkswagen csoport mögött. A Hyundai csoport így megelőzte a General Motorst is, amely 138 795 új autót helyezett forgalomba az elmúlt hónapban Kínában.


Kilenc hónap után így újra a Hyundai csoport a második legnagyobb autógyártó a kínai autópiacon. Tavaly júliusban a Hyundai csoport még 125 191 darabbal került a második pozícióba, ám a General Motors augusztus óta folyamatosan több autót adott el. A Hyundai szerint az erős áprilisi eredményük az új, stratégiai modellek bevezetésének köszönhető.   

Kínában áprilisban összesen 1,46 millió új autót értékesítettek, amely 6,9 százalékkal haladja meg a tavalyi eredményt.  

Forrás: koreaobserver.com

Dönci Hyundai Blogja már a Facebookon is! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei