A legjobb hatban végzett a Hyundai Motorsport Portugáliában


A Hyundai Motorsport számára pozitív végeredménnyel zárult a hétvégi Portugál-rali, ahol két autó is a legjobb nyolc között futott be a célba.  

Az újjáalakított portugál pályán a gumiválasztás kulcsfontosságú tényezővé lépett elő, amely értékes tanulási lehetőséget biztosított a Hyundai fiatal csapatának. A vasárnapi három utolsó szakasz – a két Fafe és a Viera de Minho szakasz – szoros küzdelmet hozott a végső rangsorért folyó harcban.    


Dani Sordo Mads Østberggel folytatott harcában végül a spanyol került ki győztesként. Az első Fafe szakaszt tisztán futotta végig, és annak ellenére, hogy a 15. szakaszon időt veszített, mégis gyorsabb volt vetélytársánál.


„Összességében boldog vagyok azzal az eredménnyel, amit ezen az új ralin elértem” – mondta Sordo, aki jelentős támogatást kapott a helyi szurkolóktól. „Nem volt egyszerű a gumiválasztás. Emiatt szombaton sokat küzdöttünk, de sok bátorítást kaptunk és mára már jobban tudtam kezelni az autót. Erre építhetünk majd Szardínián is.”


Hayden Paddon erős hétvégi teljesítményével ismét bekerült a legjobb nyolc közé. Ő is csatába szállhatott a hatodik helyezésért, de az elhasználódott gumik miatt a hosszú 15 szakasz után csak a nyolcadik helyre futott be.


„Szeretném megköszönni a csapatnak, hogy a szombati eset után megjavították az autót” – mondja az új-zélandi pilóta, aki a szombati utolsó szakaszon eltalált egy követ, és váltóproblémákkal küszködve jutott csak vissza a szervizbe. „Segítségükkel vasárnap újra rajthoz állhattam. Nehezen kezeltük a gumik különböző kopási rátáját. A Fafe szakaszok remek hangulatukkal fantasztikusak voltak – soha nem voltam még ezeken a szakaszokon, így ez különleges élményt adott. Elégedett vagyok azzal, ahogyan a hétvégén teljesítettem – ez magabiztosságot ad a következő ralihoz.”        


Thierry Neuville vasárnap csak a Rally2 szabályai szerint tudott visszatérni a versenybe, mivel a szombati nyitószakasz első két kilométerét követően egy enyhe jobbos kanyarban felborultak. Az utolsó napot a belga pilóta arra használta fel, hogy ismét megtalálja saját ritmusát és felkészüljön a bajnokság következő futamára.


„Ezt a hétvégét inkább elfelejteném” – mondja Neuville. „Pénteken a gumikkal gyűlt meg a bajunk, aztán jött a szombat reggeli balesetünk. A csapat kemény munkájának köszönhetően vasárnap reggelre sikerült újra rajthoz állítani az autót. Az volt a legfontosabb számunkra, hogy visszanyerjük magabiztosságunkat és biztos vagyok benne, hogy Szardínián erősebben térünk majd vissza.”


A Portugál-rali értékes tapasztalattal és új stratégiákkal gazdagította a csapatot. A pénteki erős eredmény egy szakaszgyőzelme és egy második helyezése megmutatta a Hyundai i20 WRC-ben rejlő lehetőségeket az erős konkurenciával szemben.     


„Viszonylag elégedettek lehetünk azzal, hogy két autónk is az első nyolcban végzett úgy, hogy Dani megszerezte a hatodik helyet” – kommentálta a hétvégét Michel Nandan csapatfőnök. „Nem így akartuk befejezni a versenyt, de a gumiválasztási taktika nagy kihívás elé állította fiatal csapatunkat. Vasárnap reggelre mindhárom autót sikerült talpra állítani, a csapatnak hála, sikerült megjavítani Thierry szombaton felborult autóját és Hayden 13. szakaszon követ fogott autóját is. Mindhárom pilóta finoman vezette autóját azért, hogy célba juttassa azokat. Sokat tanultunk ebből és felkészülünk a következő versenyre, ahol reményeink szerint közelebb kerülhetünk az élmezőnyhöz.”     

Forrás: motorsport.hyundai.com

Dönci Hyundai Blogja már a Facebookon is! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei