Álca nélkül a megújult Hyundai Santa Fe


Úgy tűnik, a Hyundai fejlesztői elkészültek a Santa Fe modell félidős frissítésével, legalábbis erre utal, hogy a vállalat hazai gyárának udvarán már több frissített példány vár kiszállításra.  

A Hyundai még 2012-ben bemutatott Santa Fe modelljén elérkezett a ráncfelvarrás ideje, a gyártó mérnökei már csaknem egy éve a világ különböző részein, így Európában, Amerikában, sőt Ausztráliában is tesztelték a frissített Santa Fe prototípusait. Az autó mostanra elkészült, ahogyan arról a Hyundai egyik koreai telephelyén most készült fotók tanúskodnak.


A teljesen fedetlenül hagyott Santa Fe modellek kívülről új fényszórókat, mélyebbre rajzolt, három vízszintes, krómozott elemből álló hűtőmaszkot, valamint az új i20-hoz és a Tucsonhoz hasonlóra megformált lökhárítót kapott. Hátul új a lámpa mintázata, míg az eddigi ovális kipufogókat szögletesebb váltotta fel.


A csomagtérajtón lévő felirat szerint az autót egy 3,3 literes benzinmotor hajtja, ami azt jelenti, hogy azt exportra készítették. Koreában és Európában ugyanis 2,0 és 2,2 literes dízelmotorokkal kínálják a Santa Fét, amely a jövőben sem változik.  


Az új változat belső teréről már korábban sikerült képet kapnunk. Az Európában elcsípett műszerfalon nagyobb érintőképernyős multimédiás rendszer kapott helyet, amelynek kezelhetőségét egyszerűsítették, ehhez kapcsolódóan pedig a középkonzol kezelőszerveit is újragondolták.

A 2016-os Hyundai Santa Fe saját piacán heteken belül bemutatkozhat, míg a világ más tájain az év vége felé vezethetik be.

Forrás: carscoops.comthekoreancarblog.com

Dönci Hyundai Blogja már a Facebookon is! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei