Mostantól négy autót indít a Hyundai Motorsport


A Hyundai Motorsport bejelentette, hogy egy negyedik Hyundai i20 WRC versenyautót is indít a rali-világbajnokság fennmaradó idei négy versenyén. Kevin Abbring Lengyelországban, Németországban, Franciaországban és Walesben ülhet az autó vezetőülésébe.   

Kevin Abbring és navigátora, Sebastian Marschall idén négy alkalommal ülhet be a 10-es rajtszámot viselő Hyundai i20 WRC versenyautóba, amely a Hyundai Motorsport fiatal tehetségeket felkaroló programjának részeként valósulhatott meg.  

A kettős korábban februárban teljesítette a Svéd-ralit, ahol a 20-as autót eredetileg kormányzó Hayden Paddon helyét foglalta el, aki pedig a ralit sérülése miatt kihagyni kényszerült Dani Sordot helyettesítette a 8-as autóban. Abbring mostantól Sordo, Paddon és Thierry Neuville mellé sorakozik majd fel, akikkel együtt a 2015-ös szezonban először a Lengyel-ralin lesz négy Hyundai a rajtvonalnál.      


Abbring igen ígéretes teljesítményt nyújtott a Svéd-ralin, ahol a kemény körülmények ellenére egy értékes tanuló hétvégét lezárva a 11. helyen futott be a célba. A Hyundai Motorsport N számára egy pontot szerzett, de még többet szeretne elérni a következő négy versenyén, ahol viszont már van korábbi tapasztalata.   

2009-ben a rali-világbajnokság Junior osztályát (JWRC) éppen Lengyelországban szerezte meg, amellyel a fennállása során a legfiatalabb pilótaként szerezte meg ezt a címet. Részt vett három Német-ralin is, 2007-ben WRC pilótaként egy 4x4-es N csoportos autóban elsőként itt mutatkozott be. Korzika visszatér az idei WRC naptárába, ahol tavaly Abbring az Európai rali-bajnokságban (ERC) versenyezhetett és harmadikként futott be egy R5 autóban. Nagy-Britanniában mindjárt első kísérletre kategóriagyőzelmet ért el 2011-ben, rá egy évre ismét itt versengett. Ezen előzmények kétségtelenül szilárd alapokat jelentenek a fiatal holland pilóta számára.         


„Nagyon örülünk annak, hogy bejelenthetjük Abbring részvételét négy idei eseményen – Lengyelországban, Németországban, Franciaországban és Nagy-Britanniában – vagyis a szezon fennmaradó versenyein. Sebastiannal közösen remek munkát végzett Svédországban, ahol nagyon professzionális megközelítést és lelkes hozzáállást láttunk” – mondja Michel Nandan, a Hyundai Motorsport csapatfőnöke. „Ez a négy verseny további tapasztalatszerzési lehetőséget kínál Kevin számára, mint WRC pilóta és azon célunknak is megfelel, amelynek révén fiatal pilótákat karolhatunk fel a WRC-ben. Szeretnénk Kevinnek megadni azt a lehetőséget, hogy a legmagasabb szinten versenyezzen és a WRC legjobb pilótái mellett növelhesse tudását.”  


„Nagyon izgatott vagyok, hogy visszatérhetek a WRC-be és boldog vagyok, hogy a Hyundai Motorsport részeként a Lengyel-ralival kezdődően négy versenyen is részt vehetek” – mondja Kevin Abbring. „A versenyző szemszögéből nézve a teszteléssel felvehető a ritmus és érezhető az autóban rejlő lehetőség, de semmi sem hasonlítható igazán a raliversenyekhez. Hosszú idő telt el a Svéd-rali óta, így nagyon várom már, hogy visszatérhessek. A svédországi tapasztalatok arra voltak jók, hogy van már arról elképzelésem, hogyan dolgozik a csapat egy ralihétvégén, de már hosszú ideje dolgozom velük, így úgy érzem, mintha a családom lenne. A Lengyel-rali az egyik olyan esemény, ahol jó emlékeket gyűjtöttem, hiszen 2009-ben itt nyertem meg a JWRC szezont. Hatalmas motorsport rajongótábor van ott és a légkör is szenzációs, így hálás vagyok azért, hogy a következő négy versenyt éppen itt kezdhetem el.”    

Forrás: globalpr.hyundai.com

Dönci Hyundai Blogja már a Facebookon is! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei