Világelsőként a Hyundai kínál gyári Android médiarendszert


Az autógyártók közül elsőként a Hyundai kínálatában jelenik meg a Google Android Auto alkalmazása, amely a navigációs rendszerekkel felszerelt Sonata modellben mutatkozik be, de később más típusokhoz is elérhető lesz.

A januárban megrendezett Las Vegasi szórakoztatóelektronikai kiállításon bemutatott Android Auto alkalmazás júniustól beköltözik a 2015-ös Hyundai Sonata amerikai változataiba, ráadásul nemcsak az újonnan megvásárolt autókban lesz elérhető, de azt igény esetén a már forgalomba helyezett, navigációval felszerelt járművek rendszeréhez is adaptálni lehet.


„Az Android Auto tökéletesen illeszkedik a Hyundai alapvető belső formatervéhez és biztonságos, intuitív és egyszerű kezelhetőséget biztosít” – mondja Dave Zuchowski, a Hyundai Motor America elnök-vezérigazgatója. „Ez a régen várt felszerelés a népszerű Sonata modellünkben mutatkozik be, amellyel az autó még értékesebbé válik. Az Android Auto bemutatásával még több tulajdonos használhatja a legmodernebb csúcstechnológiát.”


Az Android Auto nemcsak a csúcstechnika élményét hozza el a Hyundai tulajdonosok számára, de ezzel egyidejűleg növeli a közlekedés biztonságát is. Amerikában a nap minden pillanatában nagyjából 660 ezer autóvezető használ mobiltelefont menet közben, vagy nyomkodja valamelyik elektromos készülékét. Az Android Autoval a vezetők figyelme az úton marad, mivel a mobil utazás közben fontos funkciói az autó megszokott központi kijelzőjén és az autó mikrofonjával továbbra is használható. Eközben az okostelefonok kijelzője blokkolva marad, így a vezetők nem esnek kísértésbe, hogy lenézzenek azokra, de nem is szükséges, hiszen az Android Auton keresztül működtethetik funkcióikat.    


A már megvásárolt és használatban lévő, navigációs rendszerrel felszerelt 2015-ös Sonata tulajdonosok a Hyundai amerikai kereskedéseiben díjmentesen igényelhetnek olyan szoftverfrissítést, amely már tartalmazza az Android Auto menüjét is. Sőt, a nyár folyamán a tulajdonosok az internetről saját maguk is letölthetik a frissítést, amelyet egy pendrive-on keresztül, az autó USB csatlakozóján át tölthetnek fel a multimédiás rendszerbe.   


A tulajdonosok az Android 5.0 „Lollipop”, vagy annál frissebb verzióját láthatják az autó képernyőjén, amelyhez az okostelefonra is le kell tölteni a megfelelő Android Auto alkalmazást a Google Play áruházból. A használathoz a telefont micro USB kábelen keresztül csatlakoztatni kell az autó rendszeréhez, amely után a vezető a megszokott alkalmazásokhoz, így az üzenetek, híváslisták mellett a Google Maps, Google Music, de akár a Skype vagy más letöltött szolgáltatásokhoz is hozzáférhetnek. Ezeket pedig akár hangutasítással, az autó kormánykerekén elhelyezett nyomógombokkal, vagy a központi érintőképernyő segítségével vezérelhetik.   


A Hyundai elsősorban a tengerentúli piac igényei miatt vezeti be az Android Auto alkalmazást az Egyesült Államokban, ahol később más modellek is megkapják majd ezt. Nem elképzelhetetlen azonban, hogy a gyártó rövid időn belül más régiókban, így Európában is bevezeti ezt a rendszert.

Forrás: hyundainews.com

Dönci Hyundai Blogja már a Facebookon is! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei