Rekordszinten a Hyundai külföldi termelése


A Hyundai csoport külföldi üzemeinek össztermelése soha nem látott szintre emelkedett idén márciusban, amely elsősorban a vállalat török és kínai üzemeinek kibocsátási növekedésének köszönhető.

A Koreai Automobilgyártók Szövetségének adatai szerint a Hyundai Motor Group vállalat összesített termelése március végére elérte a 401 784 darabot, amely 5,2 százalékkal haladta meg a tavaly márciusi eredményüket. Ezzel minden idők legnagyobb külföldi termelését érte el a vállalatcsoport, megdöntve ezzel a tavaly decemberben elért 392 068 darabos korábbi rekordot.

„A külföldi termelés elsősorban a szabadidő-autók iránti növekvő kereslet miatt emelkedik, de szerepe van ebben a kifejezetten adott piacokra szánt regionális modelleknek is” – mondja egy iparági szakértő. „A külföldi gyártás segítségével néhány olyan piacon a vállalat megvédheti jövedelmezőségét is, amelyeket érintettek a kedvezőtlen devizaárfolyam-változások, mint például a gyenge euró és orosz rubel a koreai wonnal szemben.”  


A Koreán kívül még hét országban összesen 11 gyártóüzemet működtető Hyundai Motor 278 231 autót gyártott márciusban külföldön, míg a vállalat részét képező Kia Motors ugyanebben az időszakban 123 553 autót állított elő. A kisebb leányvállalat összesen öt üzemmel rendelkezik az Egyesült Államokban, Kínában és Szlovákiában.

A Hyundai Motor törökországi üzeme márciusban a tavalyinál 21 százalékkal több, 20 350 autót gyártott. Az 1997-től működő gyárat az idők során folyamatosan fejlesztették, 2014-ben pedig csaknem duplájára nőtt eredeti kibocsátása, amikor 203 157 autó készült el itt. A Kia Motors kínai üzemében szintén több jármű készült márciusban, amikor 58 100 autó hagyta el a gyárat.

Forrás: yonhapnews.co.kr

Dönci Hyundai Blogja már a Facebookon is! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei