Indiára szabják a Hyundai kisterepjáróját


A Hyundai továbbra is intenzíven teszteli az ix25 Indiában hamarosan bemutatkozó változatát, amely a helyi piacra jellemző átalakításokon esik majd át.

A kisterepjáró a legfrissebb pletykák szerint augusztusban mutatkozhat be Indiában, ahol a kínai változattól eltérően nem ix25, hanem valamilyen más elnevezést kap majd. Az új névvel együtt a Hyundai fejlesztői az indiai közönség ízlése szerint alakítja át a modellt, amely főként eltérő belső anyagokat, színösszeállítást jelenthet.    
 

Az új modell a gyári források szerint összesen háromféle belső színösszeállítással készül majd, az alapot természetesen a fekete szín uralja, de a középső és legjobban felszerelt változatokban a feketét bézs, narancs, illetve kék betétek egészíthetik ki csakúgy, mint azt az i20 Active változatainál láthattuk.  


Ezeket az állításokat támasztják alá azok a kémfotók is, amelyeket az indiai Autocar egyik olvasója készített az autó belső teréről. Ezeken jól látható, hogy a Hyundai a prémium igényeket kiszolgálva kontrasztos vonalakat és csiszolt alumínium betéteket is felhasznált. A felszereltség is igen gazdagnak ígérkezik, legalábbis a kormánykerékre tett kapcsolók, az automata klíma kezelői is erről tanúskodnak. A Hyundai egy érintőképernyős navigációt is kínál majd az autó jobban felszerelt változataihoz, amelyhez nyilván tolatókamera, kihangosító is tartozik majd.    


A gyári kódnevén GS terepjárót a Vernából átemelt 1,6-os benzines, illetve szintén ekkora dízelmotorok mozgatják majd, amelyekhez ugyanazt a manuális vagy automatikus váltót választhatják az ügyfelek, mint a limuzinnál. Ezek mellett a Hyundai szándékai szerint a kisebb 1,4 literes dízelmotort is berakná az autóba, amely most az i20-ban és a Vernában is kapható. Mivel ugyanis az új kisterepjáró jelentősen, 27 centivel túlnyúlik a 4 méteres adózási kategórián, a kisebbik dízelmotor segíthet az árak leszorításában, hiszen az 1,5 liternél kisebb dízelek Indiában alacsonyabb adózási kategóriába tartoznak.  

A Hyundaihoz közelálló források szerint az autógyártó havonta mintegy 4 ezer darab új kisterepjáró eladásával számol, amelyhez versenyképes árat is kínál majd.

Forrás: autocarindia.com

Dönci Hyundai Blogja már a Facebookon is! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei