Alacsonyra értékelték a Hyundai Santa Fe biztonságát


A Hyundai Santa Fe 2015-ös változata alacsony pontszámot kapott az amerikai közlekedésbiztonsági hivatal által elvégzett legújabb törésteszten.

A Hyundai nagyterepjárójának legújabb változata a kis átfedéses frontális ütközés során „marginális” értékelést kapott, amely az IIHS rendszerében a jármű frontális ütközésvédelmét olyan helyzetben vizsgálja, ha az autó első sarka egy másik járműnek vagy más tereptárgynak ütközik. Ebben a konkrét esetben a Santa Fe ajtózsanérja és a műszerfal alsó burkolatai jelentős mértékben az utastér felé mozdultak, veszélyeztetve ezzel a vezető bal alsó lábszárának sérülését. 


Az IIHS egyébként négy értékelési kategóriával minősíti a járművek ütközésbiztonságát: Jó, Elfogadható, Marginális és Rossz. A Hyundai Santa Fe egyébként „Jó” minősítést ért el a biztonsági intézet további négy tesztjében, köztük az oldalütközés, valamint a tető merevségét vizsgáló tesztnél is.


Az IIHS által elvégzett legfrissebb tesztek során más autómárkák terepjáróit is vizsgálták, ahol a Fiat-Chrysler csoport Dodge Journey modellje kapta a legrosszabb, „Rossz” minősítést a kis átfedéses frontális ütközési tesztben, míg a Nissan Murano az öt teszt mindegyikében a legjobb minősítést kapta.   

Forrás: globalpost.com

Dönci Hyundai Blogja már a Facebookon is! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei