A koreai elnök Brazíliában is Hyundaiban utazott


Geun-hye Park koreai elnök április végén Brazíliába utazott, a három napos látogatás ideje alatt egy golyóálló Hyundai Equus luxuslimuzinban utazott.

A Hyundai Motor zászlóshajója várta a Dél-Korea első számú vezetőjét, aki háromnapos látogatást tett Dél-Amerikában, Brazíliában. A nemzetközi biztonsági előírásoknak megfelelően az Equus modell természetesen golyóálló kivitelben már a repülőtéren várta az elnököt, aki végig ezt az autót használta.


Az elnök 2013-as beiktatása óta most először használt koreai autógyártó által készített modellt külföldi útjai során. A szokások szerint ugyanis az elnökök és egyéb magas rangú vendégek általában a vendéglátó ország által biztosított járműveket veszik igénybe. Ezúttal azonban a koreai elnöki hivatal kifejezett kérése volt, hogy a gépkocsit ők biztosítsák.


Az elnöki hivatal azért választotta az Equust, mert ezzel is szeretné támogatni a Hyundai Motor vállalatot a térségben, amely gyártóbázissal rendelkezik és a jövőben tovább szeretné fejleszteni brazíliai jelenlétét. „Mivel az államfő is az Equust választotta, ez mindkét országban jelentősen növelheti a Hyundai Motor márkaképét” – mondta a vállalat egyik képviselője. „Az elnöki látogatás egyik célja a gazdaság élénkítése. Park hazai autóválasztása is ösztönözheti a gyártókat” – tette hozzá egy elnöki asszisztens.


A Hyundai Motor 2012 szeptembere óta működtet saját gyártóüzemet Brazíliában, ahol az eredeti 160 ezres éves kapacitást nemrég emelték 180 ezerre. A Hyundai jelenleg a hatodik legnagyobb brazil autógyártó, amely tavaly 237 134 autót értékesített az országban és ezzel 7,12 százalék piaci részesedést szerzett magának.  

Forrás: koreatimes.co.kr

Dönci Hyundai Blogja már a Facebookon is! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei