A Hyundai is aggódik a FIFA botrány miatt


A FIFA világbajnokságainak fő szponzoraként a Hyundai Motor is rendkívül aggályosnak tartja és figyelemmel kíséri a szervezetnél történt korrupciós ügyeket érintő letartóztatásokat.

Mint az köztudott, összesen kilenc FIFA vezetőt tartóztattak le a svájci Zürichben, akiket korrupció gyanújával vettek őrizetbe. Az intézkedésekre azután került sor, hogy az Egyesült Államokban is történtek hasonló rendőri cselekmények, a letartóztatások mögött pedig a 2018-as és 2022-es labdarúgó-világbajnokságok odaítélése körüli korrupciós gyanú áll.


A FIFA hosszú távú szponzoraként a Hyundai is nyilatkozatot adott ki, amelyben „rendkívül aggasztónak találják bizonyos FIFA vezetők ellen foganatosított jogi intézkedéseket és a vállalat szorosan nyomon követi a szituációt”. A Hyundai más olyan támogatókhoz csatlakozott ezzel, akik szintén kifejezték aggodalmukat az események kapcsán. A Coca-Cola csalódottságát fejezte, amely szerintük árnyékot vet a világbajnokság eddigi patinás hírnevére.    


A Hyundai és vele együtt a Kia Motors leányvállalat már 1999 óta a FIFA partnere, amikor a 2002-es Dél-Korea és Japán által közösen megrendezésre került világbajnokságra készültek. A világbajnokságok legmagasabb szintű autós támogatójaként a Hyundainak jelenleg 2022-ig van érvényes szerződése, amelynek keretében nemcsak a labdarúgó-világbajnokságokat, de a FIFA Konföderációs Kupát, a Világkupát, az U-20 Világkupát és az U-17 Világkupát is támogatják.   

Forrás: motoringresearch.com

Dönci Hyundai Blogja már a Facebookon is! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei