A Hyundai Motorsport a legjobb négyben végzett Lengyelországban


A Hyundai Motorsport összes autója célba ért a WRC bajnokság hetedik futamaként a hétvégén megrendezésre került Lengyel-ralin, ahol a csapat most először indított négy autót.

A 19 szakaszból álló versenyben a csapat két Hyundai i20 WRC versenyautója a legjobb hatban végzett: az új-zélandi Hayden Paddon a negyedik, míg a belga Thierry Neuville a hatodik helyre futottak be. Paddon ötödik helyről a rali végére felkapaszkodott a negyedikre, miután Jari-Matti Latvala balesetet szenvedett a Power Stage szakaszon.  


A spanyol Dani Sordo a nehézségekkel teli hétvége zárónapján kényelmesen futott be a tízedik helyre, míg a 10-es rajtszámú Hyundai i20 WRC-vel Kevin Abbring az idei évre tervezett négy futamának első állomásán különösebb probléma nélkül érhetett célba.


Az újratervezett Lengyel-rali folyamatosan változó itinerjeivel valódi kihívást jelentett a versenyzőknek és csapatoknak egyaránt. Gyors kavicsos utak és izgalmas domborzati viszonyok alakították a rali eseményeit, szombaton ráadásul az SS14-es szakaszt törölték is a versenyből.


Paddon tiszta futásával vasárnap probléma nélkül futott be a negyedik helyre, amely immár a sorozatban a második a legjobb négyben és kielégítő folytatása az Olasz-ralin elért teljesítményének 


„Ez egy elég jó hétvége volt számunkra és nagyon örülök annak, hogy ismét erős formában érhettünk célba” – mondta Paddon. „Nem ez volt a legegyszerűbb rali a megfelelő ritmus megtalálásának és a gyors kavicsos terepen megszerezhető magabiztosság szempontjából, de kitartottunk és elégedettek lehetünk. Persze mindig van lehetőség fejlődésre és arra, hogy gyorsabbak lehessünk, de az új útvonalakra tekintettel elég jól mentek a dolgok. A csapat keményen dolgozott és a négyautós befutó mindenkinek jó eredmény. Most a hétvége tapasztalatait felhasználva készülhetünk a Finn-ralira, ahol még gyorsabb utak várnak ránk.”   


Neuvillenek sikerült a hatodik helyre behoznia versenyautóját annak ellenére, hogy a vasárnap reggeli kezdőszakaszon látványosan felborult autójával, de szerencsére jelentős sérülés nélkül tudta folytatni a küzdelmet.


„Összességében elég jó volt a hétvége és úgy vélem, elégedettek lehetünk azzal, amit elértünk” – mondja Neuville. „Volt néhány jó eredményünk a hétvége során, amiket csak a rossz abroncsválasztás rontott le. A vasárnap reggel pedig nem úgy indult, ahogyan szerettük volna, felborultunk. Nem igazán tudom, mi történhetett, de nagyon szerencsések vagyunk, hogy folytatni tudtuk és be tudtuk fejezni a versenyt. Ami a legfontosabb, kaptunk néhány fontos gyártói pontot és optimistán nézhetünk a Finn-rali elé.”


Dani Sordo egész hétvégén kihívásokkal küszködött, de a spanyol megbízhatóan versenyzett és ezen hétvége tapasztalatai jó szolgálatot tesznek majd a következő ralin – egy másik gyors verseny még ebben a hónapban Finnországban.   


„Őszintén szólva nem ott vagyunk, ahol lenni szerettünk volna, mert mi elöl szerettünk volna küzdeni, ennek ellenére élveztem a szakaszokat és élveztem a versenyzést” – mondja Sordo.  „Csak éppen nem tudtunk többet kihozni a versenyautóból és magunkból. Sajnos ez a rali gyorsabb volt, mint amit elképzeltünk és szinte minden kanyarban lassabbak voltunk. Próbáltuk nyomni, de ez sosem könnyű, miközben precíznek is kell lenni. A következő ralin jobban kell dolgoznunk, ami megint egy gyors verseny és a pontos itinerek ismét nagyon fontosak lesznek. Reméljük, a Finn-rali jobb lesz számunkra.”


Abbring kimért és fegyelmezett vezetéssel teljesítette második versenyét a Hyundai Motorsportnál. A holland pilóta napról napra magabiztosabb volt és a jövőre nézve értékes tapasztalatszerzési lehetőségként használta fel ezt a futamot.


„Hihetetlenül boldog vagyok, hogy célba értem ezen a ralin, a második versenyemen a Hyundai Motorsport színeiben” – mondja Abbring. „Élveztem ezeket a fantasztikus és gyors szakaszokat, amelyekhez tényleg gyorsan hozzá kellett szokni. Folyamatos kiigazításokkal és frissítésekkel kellett a hétvége itinereit módosítani. Néhány szakaszon bízhattam volna az itinernek és jobban nyomhattam volna, de a verseny legfontosabb feladata a célba érés volt, amit el is értünk. Megtiszteltetés, hogy a Hyundai Motorsport indulójaként részt vehettem ezen és még három idei ralin. Minden itteni tapasztalatunkat felhasználjuk arra, hogy felkészüljünk a következő versenyre, ami számunkra a Német-rali lesz jövő hónapban.”      


A Hyundai Motorsport újabb értékes 2015-ös bajnoki pontokkal gazdagodott, amellyel mindössze két ponttal vannak lemaradva a gyártói ranglista második helyezettjétől, ami izgalmassá teszi a bajnokság következő fordulóját Finnországban.  


„Először is nagyon elégedett vagyok azzal, hogy mind a négy Hyundai i20 WRC versenyautónkat sikerült célba juttatni a Lengyel-ralin” – mondja Michel Nandan csapatfőnök. Ez volt az első alkalom, hogy négy autót neveztünk egy WRC versenyre, így a százszázalékos célbaérés ezen a gyors és sokszor nehéz eseményen a versenyzők és a csapat erőfeszítéseinek valódi bizonyítéka. Hayden ismét erős formát mutatott és nagyon örvendetes, hogy ismét a legjobb ötben végzett úgy, hogy a legvégén lépett feljebb Jari-Matti baleset után. Thierry is jó hétvégét zárhat. A vasárnap reggeli bukása nagyon látványos volt és nagy szerencse, hogy komolyabb sérülés nélkül megúszta a balesetet, de ennek ellenére értékes pontokat gyűjtött a csapat számára. Daninak nem volt könnyű hétvégéje, de dicséretet érdemel következetes megközelítéséért és azért, mert a legjobb tízben végzett. Kevin, aki csupán második versenyén van túl, tapasztalatszerzésre használta ezt a hétvégét és elérte a rali előtt kitűzött célját, célba ért. Mindent összevetve néhány pozitívum mellett néhány dolgon javítanunk kell a következő futamra – de már készülünk Finnországra.”
   

Forrás: motorsport.hyundai.com

Dönci Hyundai Blogja már a Facebookon is! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei