Európában már kapható a Hyundai új „márkanagykövete”


A fontosabb piacokra most kerül bevezetésre a Hyundai vadonatúj Tucson hobbiterepjárója, amely a korábbiaktól eltérő karakterével a márka európai nagykövete lehet.

A teljesen megújult Tucson hobbiterepjáró kívül-belül új arculatot kapott, egyáltalán nem hasonlítható össze a korábbi ix35 modellel. Az autó elnevezése mostantól a világon mindenütt Tucson lesz, amely azt a globális szemléletet igyekszik erősíteni, amit a Santa Fe-vel indítottak el.


Az új Tucson számára megrendezett frankfurti sajtórendezvényen a márka képviselői szerint egyelőre nincs tervük arra, hogy lefelé vagy felfelé bővítenék a hobbiterepjárók kínálatát. Jochen Sengpiehl, a Hyundai Motor Europe marketingvezetője hisz abban, hogy a Tucson jelentős új modell a vállalat életében, amelynek segítségével megváltozhat a márka iránti európai szemlélet.

„A Hyundai Motornak nagy várakozásai vannak a márkával szemben Európában. Az új Tucson egy merészen új jármű és márkanagykövetként életre kelti mindazt, amit az ’Új Gondolkodás, Új Lehetőségek’ szlogen jelképez. A remek forma és a fejlett technológiák további előrelépést biztosítanak számunkra Európában és azt gondoljuk, új vásárlókat fog a márkához csábítani.” – tette hozzá Sengpiehl.


Amióta 2000-ben az első Santa Fét eladták, a Hyundai nagyjából 1,2 millió terepjárót értékesített a régióban, amellyel hitelessé tette a márkát a terepjárók piacán. 2014-ben a Hyundai éves eladásainak negyedét terepjárók tették ki Európában.  

„A Hyundai Motor úttörő az európai hobbiterepjárók piacán, hiszen több mint egymillió darabot értékesített az elmúlt 15 év során” – mondta Thomas Schmid, a HME vezérigazgatója. „Az új Tucsonnal ismét felhasználtuk tapasztalatainkat és olyan autót alkottunk, amellyel fenntarthatjuk lendületünket az európai piacon.”

Az új Tucsont a Hyundai dél-koreai gyára mellett a cég csehországi gyártóüzeme is termeli.  

Forrás: just-auto.com

Dönci Hyundai Blogja már a Facebookon is! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei