Új álcát kapott a Hyundai hibridje


A korábbi vastag takaróponyva helyett már csak mintás matricázás fedi a Hyundai vadonatúj hibridjének prototípusát, amely viszont minden eddiginél többet enged látni az autó formavilágából.

A Hyundai mérnökei a képek tanúbizonysága szerint nagyon próbálták megakadályozni a fotóst abban, hogy idő előtt lelepleződjön az új modell, ám a vállalat már nem tudja letagadni, hogy úton van az új hibrid. A korábban elcsípett és már belülről is lefotózott prototípus most azonban nem a megszokott, vastag fekete takarót viseli, teljesen új álcázást kapott, amelyek egyre többet mutatnak meg az új autó formavilágából.


A Hyundai hibridjének általános formája követi a szegmens alapvető igényeit, így az áramvonalas cseppalak erőteljesen hasonlít a Toyota Prius jelenlegi generációjára, emellett viszont a limuzinba hajló részletformák az Opel Ampera/Chevrolet Volt párosra is emlékeztetnek.


Az új autó részletmegoldásai között egyértelműen felfedezhető a Hyundai védjegyévé vált hatszögletű hűtőmaszk, amely alá egy bonyolultnak látszó légterelő-rendszert rajzoltak, míg az oldalnézeten egy integrált hátsó légterelő is felfedezhető.    


A lefotózott példányon ugyan nem látszik, hogy lenne töltőcsatlakozása, a képeket készítő kémfotósok elmondták, az autót egy sereg elektromos autóval, köztük a BMW i3, Nissan Leaf, Volkswagen e-Golf és a Kia Soul EV modellekkel kísérték. Ebből következően a mérnökök valószínűleg kifejezetten az autó elektromos teljesítményét mérték a konkurensekhez viszonyítva.  


Korábban arról szóltak a hírek, hogy a Hyundai legújabb hibridje 2016 második felében mutatkozhat be, ám a legfrissebb információk szerint az autóról már idén leránthatják a leplet.

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei