Érkezik a Hyundai i20 Turbo


A Hyundai Európában teszteli a nemrég bemutatott második generációs i20 egy teljesen új változatát, amely akár az i20 sportváltozata is lehet. 

A korábbi tesztek után a Hyundai európai központja közelében a kémfotósok most ismét egy olyan fura prototípust kaptak lencsevégre, amely takaróelemei és azok elhelyezése alapján akár a Hyundai i20 Turbo változatát is takarhatják. A nagyobb, szélesebb kerekek mellett az első kialakítást fedő fekete takaróponyva egy átalakított frontrészt és az eddigieknél alacsonyabbra húzott lökhárítót próbál elrejteni. 


Ráncfelvarrásról még egyértelműen korai beszélni, hiszen az új i20 első fotói éppen egy éve, augusztusban jelentek meg, piacra pedig csak tavaly év végén, illetve idén tavasszal került. 


Hivatalos közlemény híján nehéz egyelőre bármit is kijelenteni, ám nagyon könnyen elképzelhető, hogy az i30 Turbo után a Hyundai ugyanezt a kisebb kategóriában is megteszi, így az i20 Turboval konkurenciát állíthatnak a Volkswagen Polo GTI és a Ford Fiesta ST modelleknek. 


Az i20 sportváltozata valószínűleg ugyanazt az 1,6 literes, turbófeltöltéses T-GDI erőforrást kapja majd, amit nagyobb testvére, viszont teljesítményét várhatóan kissé visszább veszik majd és az sem kizárt, hogy a motorhoz a Hyundai új, duplakuplungos automatáját is hozzákapcsolják majd. Az egyliteres, 120 lóerősre növelt teljesítményű T-GDI motorváltozat után az i20 Turbo lehet a kisautó csúcsmodellje.   


Többet várhatóan az idei Frankfurti Autószalonon tudhatunk majd meg, ahol remélhetően már hivatalosan is bemutatkozhat az i20 család legsportosabb tagja. 

Forrás: autoevolution.com

Dönci Hyundai Blogja már a Facebookon is! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei