Az Accent a Hyundai legkedveltebb nemzetközi modellje


A Hyundai Motor által Dél-Koreában gyártott és onnan exportált Accent kisautója vált a vállalat legkedveltebb típusává 2014-ben.   

A Koreai Automobilgyártók Szövetségének adatai szerint Dél-Korea legnagyobb autógyártója összesen 260 386 darab Accent modellt exportált a tavalyi év folyamán. Ezzel az adattal az Accent vált Dél-Korea legnagyobb darabszámban előállított és külföldre értékesített autójává 2014-ben.  


A rangsorban második szintén egy Hyundai, az Avante / Elantra, amelyből tavaly összesen 251 433 példány hagyta el Dél-Koreát. Harmadik helyen a Hyundai csoporthoz tartozó Kia Pride (Rio), amelyből 233 834 darabot értékesítettek külföldön, míg negyedik helyre futott be a GM Korea Chevrolet Trax hobbiterepjárója, amelyből 220 777 darabot készítettek külföldi megrendelésre.  


Dél-Korea tavaly összesen 3,06 millió új járművet exportált tavaly, amely 0,8 százalékkal kevesebb, mint egy évvel korábban. A Hyundai csoport összesen és együttesen 2,43 millió darabot, ami az összes export csaknem 80 százalékát teszi ki, míg a GM Korea 460 ezer darabot szállított külföldre.  


A Dél-Koreában gyártott járművek legnagyobb felvevőpiaca tavaly nagyjából 890 ezer darabbal az Egyesült Államok. Második legnagyobb piac Szaúd-Arábia 230 ezer darabbal, míg harmadik helyen Kanada áll a maga 140 ezer darabos vásárlásával.


Forrás: koreaherald.com

Dönci Hyundai Blogja már a Facebookon is! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei