Tovább nőtt a Hyundai részesedése Brazíliában


A Hyundai Motor értékesítési eredményei júniusban ismét történelmi csúcsot döntöttek, amely elsősorban a helyi összeszerelésű HB20 modell sikerének köszönhető.

A legfrissebb kimutatások szerint a Hyundai Motor összesen 17 517 autót értékesített Brazíliában az elmúlt hónapban, amellyel piaci részesedése a múlt havi csúcs után tovább emelkedett, amely a májusi 8,9 százalék után immár kereken 10 százalékon áll. Ezzel a márka megőrizte ötödik helyét a helyi autópiacon, ahol a korábbi hónap 3,1 százalékról 0,8 százalékra csökkent a negyedik helyen álló Ford előnye.


A Hyundai brazil piaci sikereit egyértelműen a HB20 modellnek köszönheti, amelyből júniusban 14 102 darab talált gazdára, amely ezzel a dél-amerikai ország legkeresettebb személyautójává lépett elő. A 2012-ben bemutatott HB20 modell bevezetése óta szinte folyamatosan a piac egyik legkedveltebb modellje, amelyből június végéig összesen nagyjából 440 ezer darab kelt el. A vállalat számításai szerint még az idei év vége előtt legyártják az autó félmilliomodik példányát is.


A Hyundai Motor az idei év első félévében összesen 97 216 autót értékesített Brazíliában, amellyel piaci részesedése a tavaly év végi 7,6 százalékról 9 százalékra emelkedett.

Forrás: english.yonhapnews.co.kr

Dönci Hyundai Blogja már a Facebookon is! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei