Bányavállalat vásárolt üzemanyagcellás Hyundait


A Hyundai Motor UK nemrég átadta a Hyundai ix35 Fuel Cell modelljének egy példányát a világ vezető bányászvállalata, az üzemanyagcellás technológiához elengedhetetlenül fontos platinát kitermelő Anglo American számára.  

Az átadásra a Sainsbury hendoni bevásárlóközponjtának parkolójában nemrég megnyílt hidrogén-töltőállomáson került sor, amely a legújabb Smart Fuel®Hydrogen technológiával rendelkező létesítmény. Az angliai központtal rendelkező Anglo American vállalat általános üzleti célra és különleges eseményekhez egyaránt használja majd a hidrogén-meghajtású ix35 Fuel Cellt.   


„Ahogyan a társadalom egyre nagyobb kihívást jelentő emissziós célkitűzéseket állít fel maga elé, úgy gondoljuk, a zéróemissziós üzemanyagcellás járművek jelentősége egyre nagyobb lesz” – mondja Andrew Hinkly, az Anglo American Platinum marketingvezetője. „Mi tevékenyen támogatjuk az új technológia fejlődését, amely a platina iránti kereslet növekedését is magával hozza és amely kulcsfontosságú alkotóeleme ezen innovatív járműtechnológiának.”


„Az Anglo American a Hyundai fontos vásárlójaként egyike azon első vásárlóknak, akik a hidrogén iparágon kívül állnak” – mondja Robin Hayles, a Hyundai Motor UK fenntartható üzemanyag-fejlesztési vezetője. „A belsőégésű motortechnológia  alternatívájaként a vállalat megérti az üzemanyagcellás technológia népszerűsítésének és a tiszta és fenntartható technológia iránti kereslet megteremtésének szükségét.”


Az ix35 Fuel Cell átadása az Anglo American számára néhány héttel azután történt, hogy a Hyundai az Egyesült Királyságban is bejelentette, hogy 53 105 angol fontért megvásárolhatóvá vált az üzemanyagcellás autó.  


Az átadást követően a brit kormányzat egy 6,6 millió fontos hidrogén infrastruktúra létesítését jelentette be. A beruházás keretében összesen 12 új töltőállomás nyitja meg kapuit, ebből kettő London külső körzeteiben és egy mobil állomás Anglia déli részén is, de fejlesztik a Sheffieldben, Swindonban, Walesben és Londonban található, már működő töltőpontokat is.

Forrás: hyundaipressoffice.co.uk/

Dönci Hyundai Blogja már a Facebookon is! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei