Új vezető került a Hyundai informatikai részlegének élére


A Hyundai csoport bejelentette, hogy a vállalat korábbi alelnökét, Seung-ho Hwangot nevezte ki az autógyártó informatikai részlegének élére.

A korábban a Samsung Electronics vezetőjeként tevékenykedő Hwang tavaly csatlakozott a Hyundai csapatához és mostanáig a gyártó Blue Link telematikai rendszerének és a hozzá kapcsolódó szolgáltatásokért volt felelős.

A Hyundai autóipari részlege által felállított új informatikai fejlesztőközpontjának főnökeként áttekinti a kulcsfontosságú projekteket, köztük az autonóm járműtechnológia bevezetését is. Elődje, Wo-young Kwack, aki korábban az LG Electronics fejlesztési vezetője volt, tanácsadóként segíti a továbbiakban Hwang munkáját. Kwack 2012. óta dolgozik a Hyundainál.  

„Az újabb kinevezés annak az új stratégiának része, amelynek révén összehangoljuk és ésszerűsítjük autóipari informatikához kapcsolódó fejlesztési tevékenységeinket” – mondta a Hyundai egyik tisztviselője.


A koreai autóóriás jelentős mennyiségű erőforrást fektetett az informatikai részlegébe, mivel a kutatások szerint 2020-ra az autóalkatrészek felét elektronikai eszközök teszik majd ki. a Hyundai többek között felgyorsítja azon törekvéseit, hogy tehetséges fiatalokat toborozzon a namyangi fejlesztőközpontjának informatikai fejlesztéseihez. A csapatban már ma is több százan dolgoznak, akik a jövő infotainment és elektronikai rendszereit fejlesztik.

A Hyundai januárban hozta nyilvánosságra befektetési terveit, amelynek keretében 1,8 milliárd dollárt fektetnek a következő generációs „okosautók” kifejlesztésébe. A terv részeként az autógyártó a Hyundai Mobis partnerével közösen fejleszti az alkatrészeket, amelynek célja, hogy 2020-ig kereskedelmi forgalomba hozzák saját autonóm járműveiket.   

Forrás: koreaherald.com

Dönci Hyundai Blogja már a Facebookon is! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei