A Hyundai új kutatóközpontot avatott Dél-Koreában


A Hyundai Motor egy vadonatúj ötszintes kutató- és fejlesztőközpontot hozott létre a koreai Hanyang Egyetem campusán, amelyet a vállalat első embere, Mong-koo Chung után neveztek el.   

A Hyundai közleményében azt hangsúlyozza ki, hogy a Chung Mong-koo Autóipari Kutatóközpont elsősorban a környezetbarát és okosautó szektor tehetséges fejlesztőit kívánja felkarolni. Az épület átadási ünnepségén Chung elnök tiszteletbeli mérnökdoktori címet kapott az autóipari mérnöki ágazatban és a vállalatigazgatásban elért eredményei miatt.


Chung a Hanyang Egyetem főiskolai karán szerezte meg ipari mérnöki diplomáját még a Hyundai Motor megalapításának évében, 1967-ben. A mostani kitüntetéssel elismerték a 77 éves üzletember azon eredményeit, amelynek révén az általa vezetett autóipari csoport ma már a világ ötödik legnagyobb autógyártójává növekedett.  


„Chung elnök új, innovatív üzleti modelleket vezetett be, állandó konverziót hozott létre a mérnöki és az igazgatási szektorok között, amelyek nemcsak az autóiparra, de más hazai és nemzetközi üzletágakra is kihatottak” – mondta Young-moo Lee, a Hanyang Egyetem elnöke. „Az autógyártás optimális hatékonyságát modulokra épülő összeszerelési rendszer bevezetésével érte el, miközben szabványosította az autógyárak külföldi megépítésének folyamatát, amely elengedhetetlen tényezője a világszínvonalú gyártósorok idpben történő megépítésének” – tette hozzá Lee.   

A Hyundai Motor Group acéltól az autóalkatrészeken át a logisztikáig történő vertikális üzleti felépítése Chung vezetése alatt valósult meg.


A Hyundai Motor Group vezetőjeként Chung a doktori címért cserébe ígéretet tett arra, hogy még több figyelmet fordít Dél-Korea  fiatal emberi erőforrásainak fejlesztésére, amely a jövő autóiparát szolgálja majd.

Forrás: koreaherald.com

Dönci Hyundai Blogja már a Facebookon is! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei