Egyiptomban is gyártásba kerül a Hyundai Elantra


A Hyundai hivatalos egyiptomi partnere, a Ghabbour Auto (GB Auto) franchise igazgatója egy helyi lapnak nyilatkozva elárulta, a cég hamarosan megkezdi az Elantra modell helyi összeszerelését.  

Az egyiptomi Daily News napilap egy interjút készített Al-Mustafa Abdul Halimmal, aki a Hyundai mellett a kínai Geely és a japán Mazda márkák helyi forgalmazója, a GB Auto alelnöke és a cég franchise igazgatója. Halim szerint a GB Auto még idén három újdonságot vezet piacra. „A következő időszakban három új Hyundai modell érkezik: két hobbiterepjáró még az idei év második felében bevezetésre kerül, jövő év elején pedig megkezdődik az Elantra helyi összeszerelése.”


A két új terepjáró (vélhetően az új Tucson és a Santa Fe vagy a Creta) esetében 750-800 darab eladását tervezik havonta, az Elantrából viszont legalább 800 és 1 000 darabot szeretnének eladni Egyiptomban. „Biztos vagyok benne, hogy jó áron tudjuk majd adni az Elantrát, így az egyiptomi vásárlók széles körének tetszését nyerheti el” – mondta, majd hozzátette, folyamatosan egyeztetnek a Hyundai koreai központjával annak érdekében, hogy a gyártás a leghatékonyabb technológiával valósuljon meg.     


A GB Auto eddig többek között a Hyundai Verna típusát szerelte össze hazai gyártósorain, amelynek idén 30 százalékos a hazai termelésű járművek közötti piaci részesedése. Halim reméli, ezt a szintet az év végéig meg tudják majd őrizni, különösen azért, mert a GB Auto egy nemrég befejeződött állami pályázaton nyertesként 300 új, földgázüzemű Verna szállítására kapott megbízást, amelyeket 2016 végéig kell leszállítaniuk.


Halim emellett beszélt arról, hogy az európai, főként török, illetve a marokkói gyártású járművek egyiptomi importja hosszabb távon nehéz helyzetbe hozhatja a hazai autógyártást, hiszen a kormányzat kevés támogatást biztosít a helyben működő összeszerelő üzemeknek, így pedig az autóvásárló kevésbé érzékeli a helyi gyártás előnyeit a vételárakban.


A GB Auto a vevőszolgálati tevékenység fejlesztése mellett kidolgozott egy ötéves fejlesztési tervet autógyárai számára, amelyet a vezetőség szerint az egyiptomi kormányzat is támogatni fog annak érdekében, hogy megvédje hazai üzemeit az európai termékek monopóliumával szemben. Ha a helyzet az évtized végéig nem változik, az tönkretenné a hazai autóipart, annak beszállítói körével együtt, ami pedig legalább 400 ezer munkást foglalkoztat az országban.

Forrás: dailynewsegypt.com

Dönci Hyundai Blogja már a Facebookon is! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei