Az autógyártás utóbbi tíz évének meghatározói


Az Autoweek, Anglia legbefolyásosabb autós lapja 10 éve minden évben kérdőívekkel bombázza közönségét, Driver Power néven. A 10 éves jubileumot egy 35 oldalas kérdőívvel ünnepelték meg, melynek eredményeként különböző kategóriákban értékelték az elmúlt 10 év legjobb márkáit és autógyártóit.


Az értékelésben a Hyundai kapta a legnagyobb fejlődést elért autómárka kitüntető címet. A Hyundai ezalatt a tíz éves időszak alatt minden vetélytársánál többet fejlődött és ez meglátszik az értékelések terén is. 2002-ben, amikor a Driver Power először értékelte a koreai márkát, az utolsó hat márka között szerepelt.

10 évvel később, napjainkban azonban ugyanezen felmérésen a legjobbak között szerepel a márka, az idei szavazás során már a negyedik legjobb autómárka lett a Hyundai. Egyetlen más márka sem tudott hasonló ugrást végrehajtani az elmúlt 10 évben.

A Hyundai talán a legtöbbet a 2007-ben bemutatott i30 modellnek köszönheti . 2010-ben ez a modell nyerte a Driver Power felmérését a kompakt autók kategóriájában. Csak összehasonlításképpen: a korábbi Lantra modell 2002-ben a 79. helyen végzett ugyanezen felmérésben.

Meg kell említeni, hogy a felmérésben az elmúlt 10 év legjobb autója a Jaguar XF lett (természetesen, hiszen angol lapról van szó!), az elmúlt 10 év legjobb autógyártója pedig a Lexus lett.

Az eredeti cikk megtekinthető itt.

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei