A Hyundai a harmadik legnagyobb autóimportőr Németországban


A Hyundai Németországban 2011. augusztusában kereken 18 százalékkal több autót adott el, mint a tavalyi év ugyanezen időszakában.

Az elmúlt hónapban forgalomba helyezett 7.592 személyautójával a Hyundai a német piac 3,2 százalékát birtokolja. Az elmúlt nyolc hónapban a márka 22 százalékos pluszt ért el, 58.934 darabos eddigi eladásával, amely 2,78 százalékos piaci részesedésnek felel meg. Ezzel a kimagasló eredménnyel immár a harmadik legnagyobb importőr Németországban, közvetlenül a Renault és a Skoda után, ám a FIAT és a Peugeot márkák előtt.

A Hyundai eladási éllovasa továbbra is az i30 modell, amelyből január és augusztus között 23.841 darabot értékesítettek. Ezt követi az i10 kisautó, 8.795 eladással, míg kissé lemaradva a sorban az ix35 modell, amelyből 8.646 darab kelt el.

Miközben szeptemberben megkezdődik az új középkategóriás i40 kombi értékesítése, a Frankfurti Autószalonon bemutatkozik a népszerű i30 modell utódja is. A németországi Rüsselsheimben, a Hyundai kutató, fejlesztő és dizájncentrumában az európai ízlésvilág figyelembevételével kifejlesztett modell piaci bevezetése 2012 elejére várható.

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei