Sokadik elismerés az Elantrának


Detroit autógyártó moguljait keményen szorongatják az ázsiai márkák a kompakt limuzinok között is. Ez derül ki a Kelley Blue Book autóipari értékelő cég legújabb összehasonlítót tesztjéből.

Az Egyesült Államokban kapható kompaktok egyre jobbak, gazdaságosabbak és élvezetesebb vezetni azokat, mint 5 évvel ezelőtt, mondja Jack Nerad, a KBB elemzője. A tesztalanyok hasonlóan felszerelt Hyundai Elantra, Honda Civic, Ford Focus illetve Chevrolet Cruze modellek voltak. A végeredmény szerint a Civic és az Elantra holtversenyben az első helyen végeztek, míg a Focus a második, a Cruze a harmadik helyezést kapta.  

„Ha ez egy autó-szépségverseny, vagy csak árverseny volna, az Elantra simán megnyerné a mérkőzést.” – mondja a KBB.

Ám a Civic azonos pontszámokat kapott – 7,5-öt a 10-ből – remek teljesítményének és értékarányának köszönhetően. „Csaknem minden a helyén van – az üléshelyzet, ergonómia, kidolgozás, menetteljesítmények és a futómű-hangolás” – mondja Nerad. „Ez egy nagyon jól kiegyensúlyozott, jó csomag.”

A Civic hosszú évekig vezette az eladási statisztikákat. Ám az Amerikában piacra dobott generáció bevezetését megzavarta a márciusi japán földrengés és ez vegyes értékelésekhez vezetett, többek között a Consumer Reports leminősítése is ennek egyik következménye.

Azért a detroit-i autógyárak sem tétlenkedtek, hiszen az új Focus a legjobban vezethető autó lett a négy közül, a Cruze pedig egy nagyobb autó benyomását kelti utasaiban – a KBB szerint.

Az eredeti cikk megtekinthető itt.

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei