ix45 tesztek hőségben és fagyban


Már jó néhány posztban beszámoltam a Hyundai paletta „matuzsálemének” számító jelenlegi Santa Fe modell utódjának, az új, várhatóan Európában ix45 néven, míg Amerikában Santa Fe néven megjelenő terepjáró teszteléséről. Most újabb adag érkezett, nem is egy helyről.

A carscoop.blogspot.com egyik olvasója küldte be a felvételeket, amelyen az új Santa Fe/ix45 jócskán elmaszkírozott tesztpéldányai láthatóak, amint azokat a kaliforniai Halálvölgyben tesztelik.


Ahogyan az erős álcázás ellenére látható, az új modell magán fogja viselni azokat a formai elemeket, melyek az utóbbi időszakban megjelent modelleken is látható. Így valószínűleg hasonló lesz a forma az ix35/Tucson, illetve az Európában bemutatott i40, illetve i30 formavilágához.  


Még túl korai a következő generációs modell motorválasztékáról beszélni, ám valószínűsíthető, hogy benzinesek és dízelek terén egyaránt inkább turbófeltöltéses motorok megjelenésére egyaránt számíthatunk.


Ami azonban sokkal érdekesebb, hogy a Halálvölgy hőségében tesztelt prototipusok mellett felbukkantak képek az európai Alpok hólepte hegyi szerpentinjein tesztköreiket futó tesztpéldányokról is.

Ezek a prototípusok minden bizonnyal a modell fagytűrő képességét, illetve a képeken is látható speciális utánfutó kapcsán valószínűleg a motorok terhelhetőségét is vizsgálják.


Az Alpokban lencsevégre kapott autó különlegessége, hogy lekerült az első maszk az autóról, helyén pedig figyelemelterelő matricák kaptak helyet, amelyek jobban engedik a végső formákat megismerni.


Ezek alapján megfigyelhető, hogy az új modell átdolgozott lökhárítókkal, új formájú fényszórókkal, valamint tükörházakba épített LED irányjelzőkkel érkezik majd.

Még jócskán van idő az új modell tesztelésére, mivel várhatóan csak 2012-ben, vagy még később kerül sor az új Santa Fe/ix45 bemutatására.

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei