Újabb képeken az Eon!


Az indiai piacra szánt Eon hivatalos bemutatására még minimum két hetet kell várnunk, ám úgy tűnik, ennek ellenére egyre gyakrabban sikerül az autót álca nélkül lefotózni.


Az új Eon modellt kifejezetten az indiai piacra szánja a gyártó, annak érdekében, hogy megtörje az ott szinte egyeduralkodónak számító Suzuki/Maruti Alto eladási sikereit. Ennek érdekében a külső dizájn a most divatos Hyundai formanyelv elemeit tartalmazza. Az autó hossza 3495 mm, szélessége 1625 mm, míg magassága 1535 mm, csomagtere pedig 215 literes. (Csak összehasonlításképpen i10 h/sz/m: 3565/1595/1540) Ezek a paraméterek elegendőek arra, hogy négy felnőtt utas szállítására alkalmas legyen az autó.


A kisautót az Atos és a Getz modellekben is használt 1086 köbcentis, négyhengeres motorjának megkurtításával született, 814 köbcentis, 3 hengeres erőforrás mozgatja, amelynek teljesítménye 56 lóerő 5500 fordulaton, míg 78 Nm nyomatékát 4000 fordulaton adja le. A kisautó ezzel az erőforrással 150 km/h maximális sebességre képes, miközben kombinált üzemanyag-fogyasztása 4,7 liter.


A most megjelent fotók között találunk egy beltér fotót is, amelynek érdekessége, hogy amíg eddig a rajzokon és a fotókon látható kormánykerék kétküllős, addig itt a kormány az i20 modellben használt volánhoz nagyon hasonló, 3 küllős dizájnt kapott.

Az Eon alapfelszereltségének része lesz az USB/AUX csatlakozóval ellátott hifi, a szervokormány, valamint minimum a vezetőoldali légzsák. Blokkolásgátló, légkondicionáló viszont valószínűleg nem lesz része az alapfelszereltségnek. Az alapkivitel várhatóan 13 collos kerekeken gördül majd, amelyeken 155/70-es méretű gumik feszülnek majd.

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei