Kapacitás-bővítés Amerikában


Az új Elantra hatalmas piaci siker lett a bevezetést követően az Egyesült Államokban, így a Hyundai máris bejelentette, hogy 173 millió dolláros fejlesztést hajt végre az alabamai Montgomery-ben található amerikai gyártóbázisán annak érdekében, hogy lépést tudjanak tartani az erősen növekvő kereslettel. Ezzel a beruházással 214 új munkalehetőséget is teremt a cég a Hyundai Motor Manufacturing Alabama komplexumban, amely az amerikai piacra gyártja az Elantra és Sonata modelleket.  


Az új beruházás központjában az új Elantra gazdaságos I4 motorja áll. Ez az 1,8 literes erőforrás jóval könnyebb, mint az előző generációban használt motor, mégis 10 lóerővel erősebb (148 LE) és 18 %-kal gazdaságosabb annál. Ezen kiváló értékek mögött több kulcsfontosságú komponens alkalmazása áll:
  • Aluminium motorblokk és hengerfej a kisebb tömeg érdekében,
  • Kettős folyamatosan változó szelepvezérlés (D-CVVT),
  • Változó gyújtásrendszer (VIS),
  • Elektronikus fojtószelep szabályozás,
  • Eltolt főtengely
A Hyundai alabamai beruházása során növelik a 2,4 literes I4 motorok termelési kapacitását is, amely a Sonata, Santa Fe, illetve KIA Sorento alapmotorja. (Utóbbi két modellt a KIA közeli, West Point-ban, Georgiá-ban található üzemében készítik.)

Az eredeti cikk megtekinthető itt.

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei