Az új i30 jellegzetességei – videóval!


Nemrég az új i30 saját weboldalt kapott, amelyen keresztül a típus jellemző és a Hyundai kompaktautóiban eddig nem látott felszereléseit is megismerhetjük. Ezek a következők:

Xenon fényszórók adaptív vezérléssel (AFLS)


Az éjszakai vezetés biztonságát és a láthatóságot növelik az AFLS fényszórók, melyek a kormány mozgását követve vetítik fényüket mindig a megfelelő irányba. A dinamikus fénysugár képes alkalmazkodni az útviszonyokhoz is. A fényszórókhoz statikus kanyarfényszóró is kapcsolódik, amely kanyarodásnál segíti a beláthatóságot.

LED nappali világítás


Látni és látszani egy teljesen új módon. A LED nappali világítás fokozza az autó láthatóságát, ezen túlmenően pedig rendkívül elegáns stíluselem is egyben. A nappali világítás elemei az első ködfényszórók külső vonalában kaptak helyet, ezzel fokozva a külső dizájnt.

Elektromos külső tükrök


Mindkét külső tükör elektromosan állítható és behajtható. A tükörházakba épített fényforrás pedig be- és kiszállásnál megvilágítja az ajtó melletti talajt mindkét oldalon.

Ajtókilincs megvilágítás


A legnagyobb kényelem érdekében az beépített fényforrás a zár oldásakor megvilágítja a kilincset.

7 collos érintőképernyős navigációs rendszer


A színes, 3D navigációs rendszer képe egy 7 collos érintőképernyőn jelenik meg, amely gyors és intuitív menüvel rendelkezik. A tolatókamera által közvetített kép is automatikusan megjelenik ezen a nagy képernyőn, amennyiben a vezető hátramenetbe kapcsol.

TFT Supervision műszeregység


Az új i30 elérhető Supervision műszeregységgel is, amely a fontos információk széles skáláját képes nagy felbontásban megjeleníteni.  

FLEX STEER™


Háromféle kormányzás-érzet. Az elektromos szervokormány háromféle választható szinttel rendelkezik: a normál mód tökéletes irányíthatóságot biztosít városi és országúti forgalomban. A Comfort szint a parkolást teszi könnyebbé a megnövelt szervo-rásegítésnek köszönhetően. A Sport beállítás közvetlen beállításának jótékony hatását autópályán és hosszabb utakon élvezheti a vezető.

Intelligens kulcs és gombnyomásra induló motor


Az új i30 felismeri az intelligens kulcsot tulajdonosa zsebében, vagy táskájában és hagyományos kulcs használata nélkül képes kinyitni a központi ajtózárat. Ugyancsak az intelligens kulcsnak köszönhetően a vezetőnek elegendő megnyomnia egy gombot ahelyett, hogy a kulcsot be kellene dugnia bárhová.

Elektromos parkolófék


Az elektromos parkolófék a vezető gombnyomására működésbe lép. Nincsenek többé kiálló karok, helyén egy elegáns, új formatervű középső konzol kapott helyet, amelyben még több tárolóhely kaphatott helyet.

Megjelent az új i30 bemutatófilmje is, amelyben néhány jellegzetesség is megfigyelhető:


Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei