A Hyundai “Drive 4 Hope” túra San Francisco-ból indult


Annak érdekében, hogy bemutassák a az üzemanyagcellás elektromos jármű (FCEV) előnyeit és eközben kedvezzenek a rákban szenvedő gyermekeknek, a Hyundai Motor America elindította a “Hyundai Drive 4 Hope” (Hyundai Vezess a reményért) túrát. 

A kampány hivatalos autója a Hyundai Tucson (ix35) FCEV, amely több, mint 4.500 mérföldet tesz meg a két part között a rákos gyermekek érdekében. A Nemzeti Gyermekrák hónapjának kinevezett szeptemberben a Hyundai Hope on Wheels program keretein belül 7,1 millió dollár kerül szétosztásra az USÁ-ban.

 


Az út során a Hyundai Tucson FCEV sok kórháznál megáll, ahol a rákban szenvedő kisgyermekek színes kézlenyomatukkal díszíthetik az autót. Szeptember végére az autó tele lesz olyan kézlenyomatokkal, amelyek mindegyike egy külön kis történet a gyermeki küzdelemről a halálos kórral szemben. 

Az út első állomása a San Francisco Kalifornia Egyetemének Benioff gyermekkórháza volt , amely a 71 kórház közül elsőként vehette át a 100 ezer dolláros Hope támogatást. Szeptember hónapban a Tucson FCEV 30 nap alatt 15 államban további 70 kórházba látogat meg a 4.500 kilométeres túra során.

“A Hyundai a merész és innovativ megoldások iránt ellkötelezte magát, amelyek jobbá tehetik ezt a világot.” – mondta John Krafcik, a HMA elnöke. “A Hope on Wheels kampányon keresztül nagy lépést teszünk a gyermekrák kezelésének érdekében és az üzemanyagcellák felhasználásának vezetőiként a tisztább bolygóért is sokat teszünk.”

A társaság üzemanyag hatékonysági stratégiájának részeként a Hyundai Drive 4 Hope kampánya bemutatja a Hyundai következő generációs üzemanyagcellás technológiájának előnyeit és hatékonyságát. A Tucson FCEV üzemanyagcelláihoz sűrített hidrogén adja az energiát, amely nemcsak megújuló, de sokkal kevésbé környezetszennyező, mint a benzin. Ezzel együtt összevethető teljesítményre képes bármely hagyományos üzemanyaggal működő járművel. 

Az üzemanyagcellás jármű technológia ezenkívül bemutatja egy hosszútávon korlátlanul felhasználható üzemanyagban rejlő lehetőségeket. A konnektorról tölthető hibridekkel – amelyeknek korlátozott a hatótávuk és feltöltési lehetőségeik – ellentétben az üzemanyagcellás elektromos járművek akár 400 mérföldet is képesek egy tankkal megtenni és nem kell árammal újratölteni.

A Hyundai Társadalmi Felelősségvállalási igazgatója, Zafar Brooks A Hyundai Drive 4 Hope vezetőjével, Joe Fosterrel közösen vág neki az útnak, amelyet a neten is nyomon lehet követni. Valós idejű blogbejegyzéseket, fotókat, videókat is közzétesznek az útjuk során, melynek során történeteket is megosztanak az érdeklődőkkel.  

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei