A Passat ellenszele


A német autós szaklap, az autobild online kiadása összeeresztette a vadonatúj Hyundai i40-est a kategória etalonjának számító Volkswagen Passat Varianttal.

Az összehasonlításban kiemelték a Volkswagen Passat tágasságát, komfortját, kidolgozottságát, a dízelmotor erejét, csendességét, ám már az alapverzió is 25 ezer euróba kerül, míg a tesztelt 2 literes TDI ára eléri a 29 ezer eurót is. A csomagtere tágasabb, mint a koreai konkurensé, 603 literes csomagterével 50 litert ver az i40-re

A Hyundai i40 kifejlesztésekor a Volkswagen Passat mindenképpen az egyik mérce kellett legyen, hiszen szinte azonos hosszúságúak, a Passatnál csupán picivel alacsonyabb az i40. A Hyundai esetében a remek felszereltséget és garanciális feltételeket hangsúlyozták ki. Az i40 kombi alapváltozata 2 ezer euróval olcsóbb is, mint a német konkurensé.

A motor esetében igaz, hogy a Hyundai csak 1,7 literes dízel erőforrást kínál, ám a 136 lóerős teljesítménye megközelíti a Passat 140 lovas értékét. Gyári fogyasztási értékek terén szintén az i40 a nyerő, hiszen fél literrel kevesebbet eszik az i40, mint a német etalon.

Az i40 1,7 CRDi HP ára szintén 29 ezer euró, ám rengeteg olyan extra van már ebben az összegben, amelyeket a Passathoz külön pénzért mérnek. Ilyen pl. az automata parkolássegítő, ülésfűtés, stb.

A teszt konklúziója, hogy – német lapként – a Passat még mindig az etalon, tulajdonságai, minősége kiegyensúlyozott, értéktartása kiváló, ám ár-érték arányban a teszt győztese mindenképpen a Hyundai i40 kombi.

A videó megtekinthető itt.

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei