A Hyundai elnöke közel 500 millió dollárt adományozott jótékonysági célokra


Csung Mong-koo, a Hyundai-Kia Automotive Group elnöke hatalmas összegű, 464 millió dolláros adományozott jótékonysági célokra, hogy ezzel segítse a Dél-Koreában élő hátrányos helyzetű embereket. Az augusztus 28-án adományozott összeg – amelyről a dél-koreai média is beszámolt – az ország történetének legnagyobb ilyen jellegű támogatása, amelyet valaha is feljegyeztek.   

Ez a hozzájárulás csupán egy része annak a 930 millió dolláros jóvátételnek, amelyet Chung még 2006-ban megfogadott. Akkor ugyanis sikkasztás vádja alá került a cégvezető. Még abban az évben letartóztatták, majd bűnösnek találták, mivel a vállalati alapokból 92,8 millió dollárt egy megvesztegetési alapba csoportosított át annak érdekében, hogy politikai szívességeket tudjon kérni cégei érdekében.

Chung 3 év felfüggesztett börtönbüntetést kapott és emellett társadalmi munkát is végzett, mielőtt 2008-ban az elnök kegyelemben részesítette.

A 464 millió dolláros támogatás a Haevichi Szociális Társadalmi Kulturális Alapítványhoz került, amely szervezet a hátrányos helyzetben lévő diákok tanulmányi lehetőségeit segíti elő. Ezt az alapítványt maga Chung hozta létre még 2007-ben 92,9 millió dolláros alappal, amely valamivel több, mint amennyit az ítélet szerint elsikkasztott.

Az eredeti cikk megtekinthető itt.  

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei