Hyundai ix35 FCEV az EcoVelocity 2011. fesztiválon


A Hyundai megerősítette, hogy az ix35 üzemanyagcellás elektromos jármű (FCEV) megjelenik az idei EcoVelocity fesztiválon, a Battersea Power Station-ön szeptember 8. és 11. között.

A Hyundai ix35 FCEV angol premierjén a fesztivál résztvevőinek lehetőségük van az anyósülésről kipróbálni a hidrogénnel üzemelő járművet.

Az ix35 FCEV kivitele 360 mérföldet képes megtenni egyetlen tankolással és a 0-100 km/h sprintet 12,8 másodperc alatt teljesíti, miközben végsebessége eléri a 160 kilométer/órát. Az üzemanyagcellák -25 Celsius fokig képesek üzemelni, és vízgőzt kipufogni.

Tony Whitehorn, a Hyundai UK ügyvezetője szerint: „Nagyon izgatottan várjuk a Hyundai ix35 FCEV bemutatását az első EcoVelocity fesztiválon. A Hyundai a hidrogénnel üzemelő járműtechnológia egyik vezető gyártója és állandóan kutatja és fejleszti az alternatív energiával üzemelő meghajtási lehetőségeket a koreai Mabukban található kutatócentrumban.”

„A legnagyobb cél az lenne, ha néhány éven belül Anglia útjain zéró emissziójú autók futnának. Azonban a piac és a helyi infrastruktúra igen nagymértékben meghatározza a lehetőségeket. Addig a Hyundai keményen dolgozik azon, hogy belső égésű motorjai minél hatékonyabbak legyenek.”


Az ix35 FCEV mellett a rendezvényen megjelenik a 100 gramm/km alatti Co2 kibocsátású i10 Blue, illetve a nemrég forgalmazott i20 Blue. Az i10 Blue 1 literes, 3 hengeres Kappa benzinmotorral rendelkezik, míg az i20 Blue 1,4 CRDi dízelmotorral van felszerelve. Mindkét modell mentesül a londoni dugódíj alól.

A vadonatúj i40 kombi és a Veloster is megjelenik majd a EcoVelocity-n.

Az eredeti cikk megtekinthető itt.

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei