ix45 – két változatban


A trucktrend.com internetes autós lap információi szerint a Santa Fe utódja nemcsak egyféle karosszériával készül majd.

A lap szerint az új ix45 – gyári kódnevén DM – két változatban is bemutatásra kerül. Lesz egy hagyományos, ötszemélyes karosszériával és rövidebb tengelytávolsággal rendelkező változat, illetve egy új verzió, amelyben három üléssor is helyet kap, illetve tengelytávolsága jóval hosszabb lesz, mint a normál kivitelé. Ez utóbbival a gyártó megpróbálja kiváltani a nem túl sikeres ix55/Veracruz modellt.

Amerikában az új Santa Fe motorterében egy 2,4 literes benzinmotor, illetve egy 3,3 literes V6, vagy egy 3,5 literes V6 egység kap majd helyet. A hírek szerint egy hibrid verzió fejlesztése is zajlik, amely a 2,4 literes benzinmotorhoz kapcsolódik majd. Európában az ix45 kizárólag közvetlen befecskendezéses turbós benzimotorokat kap majd, ezenkívül természetesen dízelváltozat is megjelenik a kínálatban.

Az új ix45 Amerikában valószínűleg megtartja az ott jól csengő Santa Fe nevet és 2012 első vagy második negyedévétől a KIA West Pointban, Georgiában található üzemében készül majd az amerikai piacra, míg az európai kivitelű ix45 modellek várhatóan Dél-Koreából érkeznek majd hozzánk.

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei