EXLUZÍV: Bemutatták az i30 második generációját!


A tervek szerint az ötajtóssal indul az új i30 értékesítése, ezt követi a kombi és – először a típus történetében – a háromajtós változat, így 2013 elejére teljessé válik a típuscsalád. Egy i30-on alapuló kabrió sem kizárt.


A Hyundai nagy terveket sző az új i30-cal kapcsolatban. Az első generációból több, mint 350 ezer darab készült Csehországban. Ez is jelzi a modell sikerességét, amely európai dizájnjával válhatott ilyen sikeressé. Ma a sajtó egy szűk körének bemutatták a sikermodell utódját Dél-Koreában. Bár az új i30-at is Európában tervezték, a modell előtt nemzetközi karrier áll, hiszen Európán kívül Ausztráliában, illetve Dél-Koreában is értékesíteni fogják a ferdehátú modellt. A modellt Thomas Bürkle tervezte, akinek a nevéhez az új i40 formavilága is köthető.


„Az új modell sokkal erősebb karakter a jelenlegi modellnél.” – mondja Bürkle. „A folyékony szobrászat formanyelve az új modell áramló formáiban és erős vonalaiban mutatkozik meg, amelyek egy elegáns, tiszta rajzolatot adnak, csakúgy, mint az i40 esetében. Az új i30 igazi karakter. Megjelenésében ötvöződik az elegancia és a luxus.” Az új i30-cal a Hyundai a fiatalabb vásárlóréteget is megcélozhatja.


Az új modell a Franfurti Autókiállításon mutatkozik be szeptember 15. és 25. között. Az induláskor a motorkínálat 1,4, illetve 1,6 literes (utóbbi GDi) benzines és 1,4 és 1,6 literes dízelmotorokból áll majd. A legkisebb benzines 100 lóerős, a legnagyobb akár 140 lovas is lehet. A dízelek 90, illetve 126 lóerősök.

Pontosabb információk később.

Forrás: telegraaf.nl

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei