A Hyundai dolgozók rekordot állítottak fel


A Hyundai amerikai összeszerelő üzemében, az alabamai Montgomery-ben rekordszámú autó készült augusztusban. Ám az kétséges, hogy a 32.300 autós rekordot sokáig ünnepelnék a dolgozók. Túl sok a rájuk váró munka.

Az összeszerelő üzem szó szerint olyan gyorsan termeli az autókat, amilyen gyorsan a márkakereskedések el tudják azokat adni. Sőt, még ennél is nagyobb a kereslet, ugyanis az eladott 20.682 Sonata-ból 1.439 hibrid Sonata-t és a 15.054 eladott Elantra-ból kb. 6500 darabot Dél-Koreából kellett importálni.   

Tudja az üzem tartani a jelenlegi tempót két műszakkal, 50 órás munkahéttel és havi egy szombati munkanappal?


„Amennyiben a kereslet a jelenlegi szinten marad, akkor igen.” A termelési ütemterv érintetlen marad, mondja Robert Burns szóvivő.


Az alkalmazottak túlórapénzt kapnak 40 óra felett, de a Hyundai odafigyel dolgozói fáradtságára is.

„El kell gondolkodnunk ezen. Érdekeltek vagyunk benne, hogy dolgozóink fáradtságát csökkentsük.” – mondta a szóvivő.


„Csupán a hónap egy szombatján dolgozunk, mert több nem tenne jót.”

Korábban John Krafcik, a Hyundai Motor America ügyvezetője úgy nyilatkozott, hogy a vállalat talán a következő évben dönt arról, hogyan növeljék a termelést.

Jim Trainor, a HMA szóvivője viszont később úgy nyilatkozott, hogy vizsgálják, hogyan tudnák növelni a Sonata és Elantra termelésüket.

Azzal, hogy augusztusban 32.300 Elantra és Sonata készült az üzemben, a saját márciusi rekordjukat döntötték meg a dolgozók.

Ebben az évben az amerikai üzem 230.000 autót készített, míg tavaly egész évben 300.500 Sonata, Santa Fe és Elantra gördült le ugyanitt a futószalagról.

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei