350 ezer hibrid évente – Európa a cél


A Hyundai azt tervezi, hogy növeli hibrid járműveinek gyártási mennyiségét annak érdekében, hogy így tartson lépést a japán Toyota és Honda márkákkal ezen a robbanásszerűen fejlődő piacon.

Iparági források szerint a Hyundai elnöke, Mong-koo Chung egy értekezleten beszélt arról, hogy a vállalat 350 ezer hibrid járművet szeretne gyártani és értékesíteni évente, mely több, mint tizenegyszerese a tavaly eladott mennyiségnek. Ezt a célt 2015-ig kívánják elérni.

A hibridek értékesítési eredményeit tekintve a Hyundai és a Kia tavaly 30 ezer Sonata és K5 (Optima) középkategóriás hibridet értékesített, amely csak töredéke a Toyota által eladott 630 ezer, vagy a Honda által eladott 197 ezer darabnak.


Idén 16 ezer Hyundai és Kia hibrid kelt el az év első négy hónapjában, vagyis az értékesítésnek hétszeresére kellene növekednie ahhoz, hogy elérjék az újonnan felállított célt. A Hyundai szerint a cél elérése érdekében fejlesztik az üzemanyag-gazdaságosságot, megerősítik a hazai keresletet, valamint Európára fókuszálnak.  

Jelenleg a Hyundai hibrid modelljeit Dél-Koreán kívül csak az Egyesült Államokban forgalmazzák. Idén ősszel a Sonata és az Optima ráncfelvarráson esik át, az új modelleket az év végén kezdik forgalmazni Koreában. A Hyundai ígérete szerint drasztikusan javul a modellek takarékossága (mely jelenleg 4,7 l/100 km), annak érdekében, hogy megelőzzék a nagy riválist, a Toyota Camry hibrid változatát, melynek fogyasztása 4,2 l/100 km-re.

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei