Cáfolják a Hyundai acélipari vállalatainak egyesülését


A Hyundai Motor Group tagadta azt a pletykát, mely szerint a vállalatcsoport hét egysége közül kettő, a Hyundai Steel és a Hyundai Hysco a közeljövőben egyesülne.

A koreai részvénypiacon a két Hyundai vállalat szintén tagadta a hírt, alaptalannak nevezve azt. A rémhír azonban megtette hatását, hiszen a két vállalat részvényindexe erősen hullámzani kezdett, miután elterjedt, hogy az acélgyártó Hyundai Steel és az acéllemezeket készítő Hyundai Hysco egyesülni fog.  


A Hyundai acélgyártó részlege ugyanis egyre romló gazdasági eredményeket produkál, hiszen már 2011. harmadik negyedévében is deficitet termelt és azóta sem javult a helyzete. Ennek javítása érdekében a Eui-sun Chung, a Hyundai Motor elnök-helyettese márciusban átvette a Hyundai Steel elnök-helyettesi posztját is. Chung ezen posztján a gyártott termékek minőségéért is felelős vezető.  

A Hyundai Motor Group vezetője, Mong-koo Chung fiának így már négy vezető beosztása van, melyek között megtalálható a Kia Motors elnöki, illetve az alkatrészgyártó Hyundai Mobis elnök-helyettesi pozíciója is.

Hozzávetőlegesen három éve nevezték ki az ifjabb Chungot a Hyundai Motor elnök-helyettesének, mely az első lépés volt azon az úton, melynek eredményeként Mong-koo Chung egyetlen fia a jövőben valamikor az összes poszton leváltja apját.

Forrás: steelguru.com

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei