Egy éves Dönci Hyundai Blogja


Éppen egy évvel ezelőtt, az akkor még be sem mutatott Veloster Turbo kémfotóival indult útjára Dönci Hyundai Blogja, melyet azóta több ezren figyelnek hazánkban, illetve világszerte.

Amikor egy évvel ezelőtt belekezdtem a blogírásba, még magam sem gondoltam volna, hogy a Hyundai világa ennyi érdekességet rejt. Azt sem gondoltam volna, hogy a hírkeresgélés közben olyan mennyiségű hírre bukkanhatok, amelyek közül az idő és a terjedelem miatt válogatnom, szelektálnom kell és bizony, volt jó pár olyan hír is, melyet sajnos végül törölnöm kellett.

Az elmúlt 365 napban több, mint 800 bejegyzés került közzétételre. A kezdeti esetleges közzétételt idővel felváltotta az ütemezett közzététel, vagyis ma már alapesetben két hír kerül naponta közzétételre, reggel fél 9-kor, illetve délután fél 3-kor. Ezenkívül néha előfordult, hogy annyi hír gyűlt össze, hogy ezt kiegészítve délelőtt fél 11-kor, illetve délután fél ötkor is közzétételre került egy-egy érdekes hír.


Az elmúlt egy év során a blog népszerűsége folyamatosan fejlődött. Kezdetben, júliusban még csak 228-an kattintottak az oldalra, szeptemberben már 1346-an. A csúcsot június végéig 2012. márciusa tartotta, amikor összesen 2787-en látogatták meg a blogot. Ezt várhatóan jelentősen túlszárnyalja a július, mivel 17-ig több, mint 3 ezren kukkantottak bele a blog valamely bejegyzésébe. 

A blog bejegyzései közül toronymagasan kiemelkedik a 2011. augusztus 5-én megjelent, a közeljövő új Hyundai terepjáróival foglalkozó bejegyzés, amelyet több, mint 500-an olvastak el azóta. Kicsit kevesebben, 430-an voltak kíváncsiak arra a 2011. szeptember 10-i bejegyzésre, mely szerint az i40 modellt a formatervezési tanács díjjal jutalmazta. 330-an olvasták el a Kia Ceed és a Hyundai i30 második generációjáról készült saját összehasonlító írásomat, mely 2012. január 23-án jelent meg. Emellett 187-en voltak kíváncsiak az új Santa Fe belső terére, 95-en olvasták el a saját i30 autómról készült véleményt, 70 olvasó kattintott a még tesztelés alatt álló i30 egyterűjének kémfotóira.


Mivel a blog oldalán a híreket anélkül is elolvashattátok, hogy egy-egy hírre rákattintanátok, így a fenti számok csak jelzésértékűek, ezeknél többet mond a blog teljes látogatottsága. Eszerint több, mint 23 ezer látogató járt az oldalon egy év alatt. Ennek nagy többsége, 14 ezer fő Magyarországról, 4 ezren az Egyesült Államokból, 700-an Németországból, majdnem ugyanennyien Angliából, több, mint 600 Romániából kattintott az oldalra. Ezeken kívül Oroszországból, Hollandiából, Szlovákiából, Franciaországból és Kínából is érdeklődtek már az oldal iránt. Sőt, néha olyan egzotikus helyekről is az oldalra kattintanak, mint Japán, Jemen, India, Pakisztán, vagy éppen Burma.

Igaz, hogy a blog csupán egy éves, mondhatni gyerekcipőben jár, ám ezalatt az időszak alatt mégis rengeteg eseményről sikerült - gyakran elsőként - beszámolni. Magyarországon először Dönci Hyundai Blogjában volt látható az új i30 első fotója és nemzetközi bemutatója, ahogyan a vadonatúj Santa Fe amerikai bemutatójáról is elsőként számoltam be idehaza. Ezenkívül rengeteg olyan kémfotót is közzétettem már, amelyet máshol nemigen láthattatok volna idehaza.

A puszta számadatoknál azonban sokkal fontosabbak azok az elismerések, melyeket a blog közvetve, vagy közvetlenül kapott: a márka hivatalos hazai forgalmazója, a Hyundai Hungary a facebook oldalán már több blogbejegyzést is megosztott. A legnagyobb elismerés azonban az, hogy idén februártól a lényegesebb, fontosabb híreket már nemcsak ezen a blogon, hanem az Autó2 internetes honlapján is olvashatjátok. (Ezúton is köszönet ezért Csordás Gábor főszerkesztőnek és Dömsödi Gábor laptulajdonosnak!)

Tavasztól a blog saját facebook oldalán is követhetitek a híreket, melyek változatlanul 8:30-kor és 14:30-kor jelennek meg. Nemrég megújult a blog külseje, amely talán még áttekinthetőbbé teszi a blog olvasását, melyhez további jó szórakozást kívánok!

Köszönettel: 


Dönci

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei