Kubai gazdasági küldöttség látogatott Dél-Koreába


A dél-koreai külügyminisztérium tájékoztatása szerint kubai gazdasági tisztviselők és üzletemberek egy csoportja látogatott el az ázsiai országba. Ez az Észak-Koreát támogató Kuba első ilyen jellegű látogatása.

A delegációt Noel Vazquez Perez, a kubai külügyminisztérium kereskedelmi, befektetési részlegének igazgatója vezette és még három tisztviselő követte. Ott tartózkodásuk 5 napja során ellátogattak a koreai befektetéseket elősegítő ügynökséghez, valamint a Hyundai Motor, a Hyundai Mobis, a Hyundai Engineering & Construction létesítményeibe is.

A delegáció találkozott a külügyminisztérium képviselőivel is, amelyen a két ország kereskedelmi és befektetési együttműködéseinek lehetséges módozatait vitatták meg.

„ Kuba autóalkatrészeket és elektromos generátorokat indirekt kereskedelmi útvonalakon már korábban is importált Dél-Koreából. A delegáció célja egy közvetlen kereskedelmi csatorna kiépítése egy korábbinál szélesebb termékpaletta számára.” – mondta a koreai külügyminisztérium egy képviselője.

A koreai háború idején Kuba 2,79 millió dollárral támogatta Dél-Koreát, ám a kommunista ország az 1959-ben kialakult helyzetben megszakította minden diplomáciai kapcsolatát az országgal. Helyette az északi, kommunista állammal kezdett együttműködésbe, melynek révén 1986-ben Fidel Castro ellátogatott Észak-Koreába, hogy találkozzon az akkori elnökkel, Kim Il-sung-gal. 1997-ben Kuba szabadkereskedelmi egyezményt kötött Észak-Koreával, és a mai napig semmilyen diplomáciai kapcsolata nem volt Dél-Koreával.

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei