Új motorgyár épül Mexikóban


A koreai Hyundai vállalat bejelentette, hogy további 131 millió peso, azaz 10 millió dollár befektetésével még idén új alumíniumgyártó üzemet létesít a mexikói Tijuanában.

Az új üzemegység megépülésével 300 új munkahely jön létre, ahol évi 900 ezer autóipari részegység gyártását is tervezik, így motorblokkok, hengerfejek és váltóművek előállítása is a tervek között szerepel. Az üzem építése még az idén megkezdődik, a termelés beindulása 2014-re várható.

„Körültekintő tárgyalássorozatot követően választottuk Tijuana városát a helyi szakértelem, valamint a helyi kormányzat széleskörű támogatási rendszere miatt.” – mondta Kenny Lee, a Hyundai képviselője.

Jose Guadalope Osuna Millán, Tijuana városának kormányzója szerint hatalmas jelentőségű, hogy a Hyundai olyan régiók, mint Monterrey és az alabamai Montgomery helyett Mexikót választotta új üzemének létesítéséhez, mely jelzi a térség versenyképességét.

„A jelenlegi biztonsági kockázat nem befolyásolja a külföldi befektetések idecsábítását, így én, illetve Tijuana elöljárói keményen küzdünk a béke és a nyugalom megteremtéséért, amely hosszú távon gyümölcsöző lehet számunkra.” – tette hozzá a kormányzó.

A Hyundai már jelenleg is jelen van Tijuanában, ahol az éves termelsé eléri a 24 ezer darabot, az alkalmazottak száma 2500 fő.

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei