Első fotó a frissített ix35-ről


Idén februárban jelentek meg az első felvételek, melyek egy álcázott ix35 modellről készültek, mely alapján biztosra vehető, hogy a Hyundai a modell átdolgozására készül.

Most egy koreai internetes fórumon feltűnt az első olyan fotó, mely állítólag álca nélkül mutatja meg a friss modellt. Nem is akármilyet, az autó oldalán szerelő felirat szerint mindjárt a modell alapjaira épített üzemanyagcellás változatot sikerült lencsevégre kapni.

A fotón szereplő autó a megtévesztésig hasonlít az eddig gyártott változatokra, két apró különbség azonban mégis felfedezhető rajta. Egyrészt a hűtőrács a korábbi kettős vízszintes osztás helyett immár egyetlen egységet képez, mely krómozott léceket kapott, így illeszkedik a frissen bemutatott új Santa Fe modellhez, másrészt a legújabb Hyundai modellekhez (i30, i20) igazodva az átformált rajzolatú ködlámpák mellé beköltözött a nappali menetfény ledfűzérje is. Ezek alapján valószínűleg hátul is csak némi formai finomításra számíthatunk.

Ennél nagyobb átalakításra nincs is szüksége az új ix35-nek, hiszen a modell megjelenésével vette kezdetét Európában is a Hyundai folyékony szobrászat formanyelve még 2010-ben, így az alapforma a hatszögletű hűtőmaszkkal és a hátrahúzott lámpatestekkel még ma is frissnek hat.

A motorokról egyelőre nincs információ, de várhatóan a jelenlegi kínálat továbbra is megmarad, esetleg néhány finomítás elképzelhető a jobb hatásfok és a gazdaságosság fokozása érdekében.

Az új modell várhatóan még idén megjelenik a gyártó kínálatában.

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei