Több, mint 250 ezer eladott Hyundai Kínában


A Hyundai Motor Company egy elemzőcég szerint idén már több, mint 250 ezer autót adott el Kínában, mellyel fenntartotta növekedési ütemét a világ egyik legnagyobb autópiacán.

Az LMC Automotive autóipari elemzőcég szerint a Hyundai Motor 252259 darab járművet adott el Kínában idén január és április között, mely 2 százalékkal haladja meg a tavalyi időszak eredményét. Áprilisban a Hyundai Motor 67002 autót helyezett forgalomba, mely 5 százalékos növekedés tavalyhoz viszonyítva.  

A növekedés mozgatórugója továbbra is az autógyártó sikermodelljei, melynek élén a Sonata YF áll. A modell piaci jelenléte a középkategóriás modellek iránti emelkedő kereslet miatt folyamatosan növekszik Kínában. A Hyundai szerint 2012. első négy hónapjában 34944 darab Sonata került értékesítésre Kínában, mellyel a modell a hatodik helyen áll a közepes szedánok kategóriájában.

Tavaly 72065 Sonata YF modellt adtak el Kínában és az áprilisi bemutatót követően 8 hónappal már elérte a 70 ezres határt. A Sonata YF Kínában a népszerű Volkswagen Magotan és a Toyota Camry közvetlen ellenfele.

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei