Növelnék az i10 népszerűségét Európában és Indiában


A Hyundai jelenleg kizárólag az indiai Chennaiban található gyárában állítja elő az i10 kisautóját, innen indul a modell Európába is, ám ez a közeljövőben megváltozhat.

Mint arról már korábban beszámoltam, a Hyundai fejleszteni kívánja török üzemének kapacitását, melynek eredményeként az évi 200 ezer darabos termelés egy részében a jelenlegi i10 modell utódja készülne.

A kisautó Európában a negyedik legnépszerűbb modell az i30, i20, valamint az ix35 után. A Hyundai európai központja valószínűleg elégedetlen ezzel a teljesítménnyel, hiszen jóval több kompakt i30 és hobbiterepes ix35 fogy, mint i10. Minden valószínűség szerint az utód európai gyártásával a modell népszerűsége növekedhet.

Indiában jelenleg egyedüliként gyártják ezt a típust, ám valószínűleg az új nemzedék ezen a hatalmas piacon is bevezetésre kerül 2013-tól, hiszen az itteni piacbővülés (főleg a beígért új dízelmotorral), és a Hyundai kisautóinak népszerűsége mindenképpen ezt diktálja. Az európai export csökkenése miatt azonban a termelési kapacitás egy része szabaddá válik, így annak helyére egyes hírforrások szerint a nemrégiben beharangozott olcsó négyajtós kerülhet.  

Az i10 jelenlegi generációját csupán benzinmotoros és autógázos változatban gyártják, mely a mostani helyzetben nem tesz jót a modell iránti keresletnek. Ezért nemrég új kampányt indított a HMIL, melynek középpontjában ismét az ismert indiai színész, Shah Rukh Khan szerepel.


Khan egy szintén híres indiai színésznővel közösen szerepel az i10 legújabb reklámfilmjében, melynek története szerint Khant a „Teremtő” előbb egy i10-hez, majd élete szerelméhez vezeti.

A reklámfilm bemutatóján Arvind Saxena, a HMIL marketingvezetője elmondta: „Az i10 mindig is a legnépszerűbb modelljeink egyike volt, ezzel a reklámmal pedig fel szeretnénk ismét hívni a figyelmet a modell egyedülálló stílusára, felszereltségére és gazdaságosságára.”

Íme a reklámfilm, melynek címe: Egyszerűen ellenállhatatlan.

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei